Ahmet Ağaoğlu’ndan şampiyonluk açıklaması: 61 pare top atışıyla kutlayacağız

Piper

New member
Spor Toto Üstün Lig’de en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 8 puan önünde liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor, bugün meskeninde Antalyaspor’u ağırlayacak.

Karadeniz temsilcisi alandan 1 puanla ayrılması halinde 38 yıldır hasretini çektiği . Müsabakanın şölen havasında geçmesi beklenirken bordo-mavili taraftarlar şampiyonluğa tanıklık etmek için .

Trabzonspor, tarihi müsabaka öncesinde Şenol Güneş Stadyumu’nda düzenledi. Yaklaşık 20 bin taraftarın katıldığı idman öncesinde Trabzonspor Lideri Ahmet Ağaoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şampiyonluğu 61 pare top atışıyla kutlayacaklarını belirten Ağaoğlu şunları söylemiş oldu:

“Sadece dakika saat değil hem de puanda sayılıyor. Şampiyonluğa bir kaldı diyoruz. Şampiyonluğa 1 puan var. İnşallah istek ettiğimiz sonuçla ve 2020-2021 muhteşem Lig dönemini şampiyonu olarak bu statta bu coşkuyu daima bir arada yaşayacağız. Hocamız uzun vakit ortadan daha sonra idmanı birinci sefer taraftarı açtı. Taraftarın da uzun vakittir bu biçimde bir talebi vardı. Büyük bir coşku var. Bilhassa son bir haftadır Trabzon’a gelen uçakların, son 2-3 gündür hiç bir yerinde yer yok. Kentin nüfusu yaklaşık olarak iki katına çıktı. Yurtharicinde çalışıp da beş yıldır müsaadeye dahi gelmeyen taraftarlarımız, son üç maça ilgi gösterdiler. Yurtharicinden günübirlik maça gidip geldiler. Trabzonspor’da şampiyonluğun coşkusu başka vilayetlere, başka ekiplerin şampiyonluğundan biraz daha farklı oluyor. Bana bakılırsa de fazlaca daha farklı olacak. Bu farklılıktan neyi kastettiğimi de inşallah grubumuz şampiyon olduğu vakit bütün Türkiye daima birlikte gorecek.

3 BAŞKA LOKASYONDAN HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ İLE KUTLAYACAĞIZ

“Coşku, heyecan, ıstıraba ve gözyaşına dönüşmesin. Dilek ettiğimiz puanı alıp da şampiyon olduğumuz takdirde, ben kendilerine kelam veriyorum yarın akşam şampiyonluğumuzu 61 pare top atışıyla kutlayacağız. Bütün statlardan çıkan sesin 2 katına bedel. 3 farklı lokasyondan da ağır olarak havai fişek gösterisi ile kutlayacağız. Lütfen bu kadarı ile yetinelim. Duygusal manada ne hissettiğim şu an tabir edebilecek durumda değilim. Zira ben de farkında değilim. ömrünüzde bu çeşit şeyleri yaşadığınız vakit gerçekleştikten daha sonra, üzerinden birkaç gün geçtikten daha sonra fakat onun farkına varabiliyorsun. Sorumluğu omuzlarına almış uçağın pilotu biraz düşünceli bir seyahatten daha sonra o uçağı indirdiği vakit, ona ne hissettiğini sorduğunuz da o da bu yanıtı veremeyebilir size. Burada sorumluluğu üstüne alan insanlarız biz. Ağır bir sorumluluk bu.

Hiç unutamadığım bir şey vardı. Birinci geldiğimiz üçüncü dördüncü maçtı birliktelikle sonuçlanmıştı. Tribünün gerisinden 6-7 yaşlarında bir kız çocuğu daima olarak ağlıyordu. Annesinin kucağındaydı. Annesi kızım ‘bana söyleme, lidere söyle’ dedi. niye ağladığını sorduğum vakit, ‘Başkanım biz niye daima kaybediyoruz’ dedi. Sahiden benim içime kaygı olmuştu. 7’den 70’e Trabzonspor’u benliğinde, içerisinde o kadar derin yaşayan bir taraftar kümesine sahibiz ki, 7 yaşındaki kız çocuğu da ağlıyor, 77-80 yaşındaki dede de ağlıyor. Bu kadar ağır sorumluluğu olan bir vazifede olduğunuz vakit, hisler bir kenarda duruyor. Ben idarede olmadığım vakit şampiyonluğa koşarken hislerimi sorarsanız, o hisler fazlaca kabarık hislerdi. Şu anda biraz tahminen de sonlarım alınmış üzereyim. İş bir nihayetine ersin bu biçimde daima bir arada neler hissettiğimi bakılırsaceğiz

ALKIŞLANIYORUZ

Ancak bu asla ve asla Trabzonspor’un 3-4 yıllık süreçte tepenin uzağında kalacağı manasına taşımıyor dedim. Her vakit o yarışın ortasında olacağız. Sürdürülebilir muvaffakiyet için, şampiyonluk için 3-4 yıl sabrınızı rica ediyorum demiştim. Sonunda da, ‘3-4 yıl daha sonraki Trabzonspor’un bütün Türkiye ayakta alkışlayacak’ diye. Bugün bütün Türkiye değilse bile futbolseverler, futbolu seven insanımız varsayım ediyorum ki Trabzonspor’un bugün geldiği pozisyonu, hayatış olduğu süreci ve bugün ortasında bulunduğu durumu herbiçimde takdirle karşılıyordur. Ayakta değilse bile eminim oturarak alkışlıyorlardır

Sporun ortasında bu var, futbolun ortasında biraz daha fazla var, Türkiye’de biraz biraz daha fazla var. Bu olağandır. Yarışın ortasındasınız, argümanlı bir biçimde yola çıkıyorsunuz. Onun için, yöneticilere burada büyük sorumluluk düşüyor. Şampiyonluk parolası ile, “Biz bu sene şampiyon olacağız” diye yola çıktığınız vakit taraftar ve topluluğunuzu bu bildiri doğrultusunda beklenti içine sokuyorsunuz. Biz bunu hiç söylem etmedik. Topluluklar beklenti içine girdiği vakit, onu da yakalayamadığınız yerde, bu sefer de doğal olarak ‘Hakem penaltı çaldı’, ‘Yağmur yağdı’, ben çoksını söyleyeyim; ‘1,5 metreden ofsayt kaldırmayan hakeme niye kaldırmadın diye sorduklarında, ‘Gözüme kar tanesi girdi’ diyeni de var bu ülkede.”