Akşener, Kılıçdaroğlu’dan özür diledi

Seren

Global Mod
Global Mod
İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, Sakarya’da halka seslendi.

Akşener, şunları söylemiş oldu:

“Bizim partimiz, tam dört buçuk yıl evvel kurulmuş bir siyasi parti. Bu şiara büyük bir dikkatle ben ve arkadaşlarım uyduk. Lakin artık sizle bir diğer hüznümü paylaşacağım. Ankara milletvekilimiz, Halil İbrahim Oral milletvekilimiz, bir You Tube kanalında, bir konuşma yaptı. Tevil etmeye çalışmayacağım. Ben diğerlerinin yaptığını, bizlerin yapmasını katiyetle tasvip etmiyorum. Alevilik üzerinden yapılan her türlü tanımı, kim için olursa olsun, şiddetle reddediyorum. Ve sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, üzülen her bir kardeşimden DÜZGÜN Parti Genel Lideri olarak özür diliyorum.

Bizim üzere ailelerin her birinin konutunda Ali, Hüseyin, Hasan vardır. Ali, merttir. Ali, merttir. Ali, sıkıntı vaktimizde, ‘medet ya Ali’ dediğimiz bir büyüğümüzdür. Hz. Ali’yi sevenlerin, Hz. Ali’ye inananların üzülmesine, incinmesine müsaade etmeyeceğim üzere; onların üzülmesine, onların incinmesine epey üzüldüğümü tabir ediyor, yeniden sayın Kılıçdaroğlu öbür olmak üzere her bir kardeşimden farklı ayrı özür diliyorum.”

İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, Youtube’da yayınlanan Ankara Masası programında, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun mümkün Cumhurbaşkanı adaylığını değerlendirirken, “Türk toplumu açısından, yani Sünni diyebileceğimiz daha Müslüman kesim tarafınca bu bir kaygıdır. Bu bir oy verilmemesi gereken bir sorundur. Bu açıdan bakılabilir. Fakat Alevi olduğu için Kılıçdaroğlu’nun (aday) yapılmaması, bence bir mani değil.” demişti.

Öte yandan UYGUN Parti TBMM Küme Başkanlığı’nın bugünkü idare konseyi toplantısında, Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral’ın TBMM Küme Disiplin Şurası’na sevk edilmesine karar verildi.

İYİ Parti TBMM Küme Başkanlığı’ndan şu açıklama yapıldı:

“İYİ Parti TBMM İdare Şurası’nın 09 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu İdare Heyeti toplantısında, Ankara Milletvekilimiz Sayın İbrahim Halil Oral’ın, katıldığı Ankara Masası isimli YouTube kanalında yaptığı, vatandaşlarımızın inançları ve bedellerine ait açıklamaları niçini ile GÜZEL Parti Tüzüğümüzün 74. unsurunun atfı ile TBMM Küme İç Yönetmeliğimizin 9. 10. ve 12. hususları uyarınca; TBMM Parti Küme Disiplin Konseyine sevkine UYGUN Parti TBMM Küme İdaresi tarafınca oybirliği ile karar verilmiştir.” (ANKA)