Akşener tarih verdi: 2 Ekim’de söyleyeceğim

Seren

Global Mod
Global Mod
Akşener, katıldığı bir programda Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili konuştu.

İYİ Parti Önderi, Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu’nun, CHP başkanı Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için “kuvvetli bir ihtimal” kelamlarını kıymetlendirerek “Aday olma konusunda bir sorun yok Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere.” açıklamasını yaptı.

“Aday olma konusunda sorun yok, Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere”

Akşener, şu sözleri kullandı:

“normal olarak. Şöyle bir durum var fikri takip değerli. 6 genel liderin bulunduğu masanın Cumhurbaşkanı’nı seçmesi gerektiğini söyleyen Sayın Kılıçdaroğlu. İkincisi o masanın seçeceği Cumhurbaşkanı adayının nasıl birisi olması gerektiğini de biroldukça seferler kamuoyuyla paylaştı. UYGUN Parti’nin Genel Lideri olarak o özelliklerin hepsini gerçek bulduğum için birebir fikirde olduğumu söylemiş oldum. olağan olarak aday olma konusunda bir sorun yok Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere.”

Meral Akşener, “hemen çabucak biz adaylığa dair hiç bir şey konuşmadık. İsimler bazında konuşmadık, unsurlar bazında konuşuyoruz” diye ekledi.

Cumhurubaşkanlığı adayı konusunda 2 Ekim’de açıklama yapacak

Akşener, kelamlarına şu biçimde devam etti:

“Altı birbirinden farklı gelenekten gelen siyasi geleneğin genel liderlerinin bir ortaya gelip farklılıklarına hürmet duymayı, müştereklerini çoğaltmayı ve öğrendiği bir masa orası. Bunun o kadar büyük bir değeri var ki. Bunun hakikat anlaşılması halinde o masadan sahiden oy birliğiyle bir aday çıkar. Biz bunu yazdık da, içtenlikle söylüyorum.”

ÂLÂ Parti Genel Lideri birinci defa tarih vererek “Adayı ne vakit açıklayacaksınız?” sorusuna da karşılık verdi. Akşener, “2 Ekim’de bunu kelam söyleyeceğim. Şu an söyleyeceğim bir kelam yok” tabirlerini kullandı.

Ortak adaylık vurgusunda bulunan Akşener, “Bu ayki görüşmede çıkan bildiride Cumhurbaşkanı adayının buradan olacağı çıktı. Aday masadan mı olacak masa haricinden mı onu bilmiyorum” tabirlerini kullandı.