Bağcılar Belediye Başkanlığına Abdullah Özdemir seçildi

Seren

Global Mod
Global Mod
Bağcılar Belediye Meclisi’nde AK Parti’nin adayı olarak Bağcılar Belediye Başkanlığına seçilen Abdullah Özdemir, vazifesi Lokman Çağırıcı’dan devraldı.

AK Parti Vilayet Başkanlığından yapılan açıklamaya bakılırsa, Bağcılar Belediye Meclisi, yeni belediye liderini seçmek için toplandı.

AK Parti Kümesi’nin adayı olarak gösterilen Abdullah Özdemir, 37 oyla Bağcılar Belediye Lideri seçildi. ÂLÂ Parti’nin adayı Hafize Ayşe Çelebi ise 5 oy aldı.

Bağcılar Belediye Meclisi’nde yapılan seçimin akabinde belediye başkanlık makamında evre teslim merasimi yapıldı. Evvelki lider Lokman Çağırıcı, misyonu Abdullah Özdemir’e devretti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AK Parti İstanbul Vilayet Lideri Osman Nuri Kabaktepe, bunun bir bayrak değişimi olduğunu belirterek, “Elinizde bir bayrak var ise sizdilk evvel birileri o bayrağı taşıdığı için vardır. Siz de sizdilk evvel o bayrağı taşıyan arkadaşlarınıza sevgiyi, saygıyı, ahde vefayı göstermelisiniz. Her nazaranv üzerinize bir emanettir. Aziz milletimizin emanetidir. ötürüsıyla nazaranvlerinizi en biçimde yapın, devraldığınız bayrağı daha üst düzeye çıkarmak için çaba edin.” tabirlerini kullandı.

Hizmetlerinden dolayı Çağırıcı’ya teşekkür eden Kabaktepe, Çağırıcı’nın başkanlığı periyodunda ilçede büyük hizmetler yaptığını, sayısız yapıtlara imza attığını, 7’den 70’e herkesle kurduğu bağlantı ile Bağcılar halkının sevgisini kazandığını, bunun AK Parti’nin eser ve hizmet belediyeciliğini yansıtan hoş örneklerden biri olduğunu kaydetti.

Kabaktepe, Abdullah Özdemir’in kıymetli işlere imza atacağına inandığını tabir ederek, “Abdullah kardeşimiz, İBB Meclisi’nde Ulaşım ve Trafik Kurulu lideri olarak fazlaca hoş işlere imza attı. faydalı hizmetlerde bulundu. Hem genç hem deneyimli birebir vakitte çalışkan bir kardeşimiz olan Abdullah Özdemir’in, Bağcılar Belediye Lideri olarak da fazlaca başarılı işlere imza atacağına inanıyorum.” diye konuştu.

“Bağcılarlı kardeşlerime hizmet edecek olmanın heyecanı arasındayim”

Bağcılar Belediye Başkanlığı’na seçilen Abdullah Özdemir de meclis üyelerine yaptığı teşekkür konuşmasında, yıllardır siyasetinde ve lokal idarelerinde gururla hizmet ettiği Bağcılar’a bugünden itibaren farklı bir durumda hizmete devam edecek olmanın heyecanı ortasında olduğunu diye getirdi.

Heyecanının belediye lideri ve makam sahibi olma heyecanı olmadığını kaydeden Özdemir, şunları söylemiş oldu:

“Tepeden tırnağa tüm samimiyetimle söz etmeliyim ki bu heyecan Bağcılarlı kardeşlerimin emanetini almış olmanın verdiği sorumluluk ve emanete sahip çıkma heyecanıdır. Uzun yıllar Bağcılar’a hizmet eden, ilçemizin her köşesinde fazlaca değerli eserler bırakan ve rahatsızlığı ötürüsıyla nazaranvden affını isteyen Lokman Çağırıcı liderimize da Bağcılar halkı ismine teşekkür ediyorum. Öncelikle bu sorumluluğu değerli takdirleriyle şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Şahsımı bu kutsal vazifeye layık görüp teklif eden, partimin ve teşkilatımın ilgili tüm kurumlarına teşekkür ediyorum. Belediye başkanlığı seçimi ötürüsıyla bugün burada bulunan ve teveccühleriyle şahsıma takviye veren siz değerli meclis üyesi ve yol arkadaşlarıma minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”