Bakan Alım: 3600 ek gösterge bu ay ortasında tamamlanacak

Seren

Global Mod
Global Mod
Gümüşhane’de çeşitli ziyaretlerde bulunan Bakan Alım, sonrasındasında Vilayet Özel Yönetimi tesislerinde çalışanlarla iftar yaptı.

Dünyayı tesiri altına alan COVID-19 salgını daha sonrası büyük krizler yaşandığına fakat Türkiye’nin sağlıktan eğitime, toplumsal güvenlikten çalışma ömrüne her alanda enflasyon koşullarına karşın yurttaşların hizmetinde olduğuna dikkati çeken Alım, Türkiye’nin salgın sürecini başarılı biçimde yürüttüğünü ve batılı ülkelerde anlatılan öykülerin yerine farklı bir kıssa yazdığını kaydetti.

Alım, çalışanları enflasyon karşısında korumak için çeşitli düzenlemeler, iyileştirmeler yaptıklarını lisana getirerek, şöyleki devam etti:

“Bugün bu sayılar enflasyonun tesiriyle aşındı, aşınıyor, aşınacak. Enflasyona karşı müdafaa sistemi olarak bir taraftan toplumsal siyasetler uygularken bir taraftan da enflasyonu dizginleyecek, denetim altına alacak, büyümeyi, ekonomik gelişmeyi devam ettirecek ve sürekliliği sağlayacak bir iktisat siyaseti uyguluyoruz. Enflasyonun tahribatlarına karşı koruyacak yeni çalışmalarımız da var. Önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın daha kapsamlı bir biçimde bu mevzuyu kamuoyuyla paylaşacağını söylüyorum. Yalnızca şu haberi veriyorum ki bütün çalışanlarımız, minimum ücretliler, emekliler, memurlar, kamu işçisi, personel ve memur emeklileri herkes bilsin ki Türk devleti toplumsal hukuk devletidir ve çalışanlarını kesinlikle korur. Hepsiyle de ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Bunlar programımıza nazaran kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

Kamu işçisinin 3600 ek gösterge beklentisine de değinen Alım, şunları kaydetti:

“Mayıs içerisinde bitireceğimiz çalışmalardan birisi de kamu çalışanının 3600 ek gösterge problemi. Onu da kapsamlı bir biçimde ele aldık, çalışmalarımız nihayete ermek üzere, bu ay içerisinde tamamlayacağız ve milletimizle onu da paylaşacağız. Çalışanlarımız şundan emin olsunlar, devletimiz sizi asla unutmadı. Türkiye’nin emekçileri, Türkiye’nin işçileri, emeklileri, Türk devleti sizin yanınızdadır. Bu enflasyonun tahribatını da ortadan kaldıracak çalışmalar önümüzdedir. Bunları adım adım kamuoyuyla paylaşacağız.”

İftar programının akabinde Zafer Meydanı’nda vatandaşlarla çay içen Bakan Alım, ondan sonrasında kentten ayrıldı.