Bakan Soylu: İdlib’de 100 bin briket konut gayesine adım atıyoruz

Seren

Global Mod
Global Mod
İdlib’deki briket mesken imal çalışmaları devam ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı’nda (AFAD) düzenlenen “Bir Ortadayız İdlib’in Yanındayız” kampanyası çerçevesinde İdlib’e yapılacak olan 2.faz da bulunan 100 bin briket mesken tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu. Toplantıya birfazlaca Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri katıldı.

Bugün prestijiyle 100 bin briket konut adımının atılacağını söyleyen Bakan Soylu, “İnşallah Cumhurbaşkanımızın verdiği maksat doğrultusunda bugün itibariyle 100 bin briket mesken amacına adım atıyoruz. Mantıklı sonuç odaklı büsbütün hayırseverlerimizin bağışlarıyla gerçekleşen bir kampanyanın 100 bin amacını aşması konusundaki planlamalarımızı gerçekleştirdiğimizi burada bulunan 19 STK’ya orada yeni yerler tahsis edildiğini ve büsbütün insan odaklı göç probleminin sağlıklı bir sonuca kavuşması ile ilgili ülkemizin güvenliğine katkısı olan bu kampanyanın 2. etabını daima birlikte başlatıyoruz.” diye konuştu.

“Hem yardım etmiyorlar birebir vakitte iftira atıyorlar”

İdlib’de yapılan yardımlara açıklık getiren Soylu, “İdlib’e ekmek yardımı yapılıyor, diyor ki devletin parasıyla yapıyorlar. Hem yardım etmiyorlar tıpkı vakitte iftira atıyorlar. Örneğin Avrupalılar dünyanın biroldukca ülkesine de fazlaca olmasa da yardım ediyorlar. Onlar kimin parasıyla yardım ediyorlar. Biz kendi milletimizin bağışlarıyla yapıyoruz. Avrupa Birliği kendilerine göç gelmesin diye aldıkları önlemleri kimin vergisiyle yapıyorlar. Almanya’da yaşayan vatandaşın vergileriyle, Hollanda’da yaşayan vatandaşların vergileriyle, Fransa’da yaşayan vatandaşların vergileriyle yapıyorlar.” tabirlerine yer verdi.

“503 bin 150 Suriyeli kardeşimiz geri döndü”

503 bin 150 Suriyeli vatandaşın istekli olarak kendi ülkelerine döndüğünü açıklayan Soylu, “Hem göç engellenecek hem göç yönetilecek hem mazlumlara yardımcı olunacak birebir vakitte bu palavralarla uğraş edilecek. Son bilgilere göre 503 bin 150 Suriyeli kardeşimiz ülkesine istekli olarak geri dönmüştür.” biçiminde konuştu.