Beşiktaş – Ankaragücü maçı daha sonrası Ahmet Çakar’dan kan donduran iddia! Yer yerinden oynadı: Bakın Ahmet Çakar ne demiş?

Piper

New member
Beyaz TV’de yorumculuk yapan eski hakem ve yorumcu Ahmet Çakar, programa telefonla bağlanan Ankaragücü Lideri Faruk Koca’ya sert reaksiyon gösterdi. Canlı yayında gergin anlar yaşanırken Ahmet Çakar’ın yaşanan olaylar daha sonrası ortaya attığı argümanlar kan dondurdu. İzleyicilerin ağzı açık izlediği program toplumsal medyada gündem oldu. İşte Ahmet Çakar’ın Beşiktaş – Ankaragücü maçında yaşanan olayların akabinde ortaya attığı savlar…

ANKARAGÜCÜ LİDERİ İLE BİRBİRİNE GİRDİLER

Canlı yayına bağlanan Ankaragücü Lideri Faruk Koca ile sert tartışmaya giren Ahmet Çakar şu tabirleri kullandı:

Ahmet Çakar: “Bana göre Mete Kalkavan epeyce yeterli maç yönetti.

“(Faruk Koca’nın o sizin yorumunuz diye orta girmesi üzerine) Tabi ki benim yorumum değerli. ömründe hakemlik yapmamış Ankaragücü liderinin yorumu mu değerli olacak, 25 sene hakemlik yapmış benim yorumum mu?”

Diyelim ki hakem yanılgı yaptı. hiçbir hakem sonucu alana atlayan bir çakalın futbolcuya uçan tekme atmasına müsaade vermez. Siz birinci olarak Beşiktaş’tan özür dileyeceksiniz.”

“BU OLAYLAR TESADÜF DEĞİL! DEVAMI GELECEK”

Tartışmanın akabinde açıklamalarda bulunan Ahmet Çakar herkesi şok etti. Yaşanan olayların bir tesadüf olmadığını ve devam edeceğini belirten Çakar şu sözleri kullandı:

“Ömer Erdoğan’a sesleniyorum, tehlikelisin. Daha fazla yorum yapmak istemiyorum fakat karşıma hukuk çıkar. TFF Lideri, niçin olayı sarhoşların kurşun sıktığı ve bu kadar sıradan bir olay üzere gösteriyorsun? Galatasaray İdaresi de kurşunlanma olayının üstünü niye kapatmak istiyor? Ben kamu ismine konuşuyorum. Buradan herkese sesleniyorum. Bir çomaklama var.”

Beşiktaş – Ankaragücü maçından imajlar:

AHMET ÇAKAR KİMDİR?

Ahmet Murat Çakar, 3 Ağustos 1962 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi.

1980 yılında İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdikten daha sonra tıpkı sene İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Tıp eğitimi almaya başlayan Çakar, 1986 yılında pratisyen doktor olarak olarak bakılırsave başladı.

Doktorluğun yanı sıra hakemlik de yapan Çakar, hakemlik mesleği boyunca 100’ün üzerinde memleketler arası maç ve derbi müsabakası yönetti.

Ahmet Çakar, Avrupa Şampiyonası’nda üst seviye maç yönetmiş iki Türk hakeminden biridir. Ayrıyeten Şampiyonlar Liginde nazaranv yapan üç Türk hakeminden birisidir.

1997 yılında hakemlik mesleğini bitirdikten daha sonra yorumculuk ve yazarlığa başlamıştır.

Çakar, 25 Şubat 2004 tarihinde doktorluk yaptığı sıhhat ocağından çıkarken, bedenine isabet eden beş kurşunla vuruldu. Vurulma niçini ve vuran şahıslar belirlenemedi. Taarruzun sebebinin spor programlarında yaptığı yorumlardan kaynaklandığı düşünülmektedir.

Şuan Ertem Şener’in sunduğu “Beyaz Futbol” programında yorumculuk yapmaktadır.