CHP’den Soylu’nun İmamoğlu açıklaması karşılık

Seren

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lider Yardımcısı Seyit Torun, CHP Kent Kurulları Masası tarafınca Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Toplumsal Tesislerinde düzenlenen Kent Kurulları Çalıştayı’na katıldı.

Torun, CHP Kent Kurulları Masası’nın, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un uyumunda 6 ay ortasında verimli çalışmalar gerçekleştirdiğini söylemiş oldu. Bugün de panel ve çalıştay programı kapsamında Ankara’da bir ortaya gelindiğini söz eden Torun, emellerinin kent kurullarının güçlendirilmesi, problemlerin belirlenmesi ve tahlil tekliflerinin ortaya konulması olduğunu belirtti.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinin İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu hakkında verdiği mahkumiyet sonucuna ait değerlendirmelerde bulunan Torun, “İmamoğlu hakkında halkın iradesini hiçe sayan hukuksuz bir karar verildi. 16 milyon İstanbullunun iradesi, talimatlı bir mahkeme sonucuyla mahkum edildi. Şunu her insanın bilmesi gerekir, İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin gerisinde hangi hastalıklı irade var ise bu sonucun gerisinde da tıpkı hastalıklı irade vardır. bu biçimdeki irade kaybetmiştir, bu da kaybetmeye mahkumdur. Zira o günkü irade ne kadar korkaksa, bugünkü irade de o kadar korkaktır.” halinde konuştu.

“YSK üyeleri bunu niçin üzerine alındı, bilmek mümkün değil”

Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İmamoğlu hakkında verilen mahkumiyet sonucuyla ilgili yaptığı “İstinaf ve Yargıtay onaylarsa bir sureci daha var. Orada benim düşürebilme hakkım yok lakin açığa alma hakkım var” değerlendirmesini eleştirdi.

Anayasa’nın 127’nci hususuna göre, bir belediye liderinin lakin vazifesiyle alakalı bir hata sebebiyle nazaranvden uzaklaştırılabileceğini belirten Torun, şunları kaydetti:

“Soylu, ‘Ben bu davanın tarafı değilim’ diyor. ‘Ekrem İmamoğlu o kelamları bana söylemiş oldu’ diye dava açan sen değil misin? Sen ‘bana söylendi’ diyorsun, hakim YSK üyelerine hakaretten ceza veriyor. Biz sana söylendiğini biliyoruz. YSK üyeleri bunu niçin üzerine alındı onu da bilmek mümkün değil. Bir yandan ‘YSK üyelerine söylemiş oldu’ diyorsun bir yandan da ‘Zihninde ben varım’ diyorsun. bu biçimde bir tezatı fakat sen söz edersin.”

Moderatörlüğünü Kent Kurulları Masası Koordinatörü CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un yaptığı çalıştay, çabucak sonrasında basına kapalı olarak devam etti.