CHP’li belediyeler eğitim ve kırtasiye yardımı yapacak

Seren

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lider Yardımcısı Seyit Torun’un imzasıyla partili belediye liderlerine gönderilen yazıda, dar gelirli ailelere mensup öğrencilerin eğitim ve kırtasiye sarfiyatlarına dayanak olunması istendi.

CHP’den yapılan açıklamada, yeni eğitim-öğretim yılının 12 Eylül Pazartesi başlayacağı hatırlatılarak, öğrenci ve velilerin, eğitim ve kırtasiye masraflarındaki fiyat artışları niçiniyle ağır maddi yük altında kaldığı vurgulandı.

Özellikle dar gelirli ailelerin, geçen yıla bakılırsa 2-3 kat artan fiyatlar karşısında büyük mağduriyet yaşadığına dikkati çekilen yazıda, şunlar kaydedildi:

“Sayın Genel Liderimizin davetiyle tüm belediyelerimizin, kendi bölgelerindeki muhtaçlık sahibi aileleri tespit ederek, okul çağındaki evlatlarımızın eğitim/kırtasiye masraflarına imkanlar ölçüsünde takviye olması faydalı olacaktır. Geçen eğitim-öğretim yılında öğrencilerimize her alanda kıymetli takviyeler sağlayan belediyelerimizin, bu yıl da takviyelerini artırarak öğrencilerimizin yanında duracağına inanıyoruz.”