Cumhurbaşkanı Erdoğan: Müttefiklerimizin düşmanca tutumları canımızı sıkıyor

Seren

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulusal Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Bölüm Teslim Merasimi’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında, “Güya müttefik olduğumuz ülkelerin Türkiye’ye yönelik düşmanca halleri yahut bu tıp tutumları sergileyenlere verdikleri takviyeler canımızı sıkıyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyleki:

“Türkiye artık darbeci zihniyetin 70 yıl boyunca örselediği askeri eğitim ve öğretim sistemini büsbütün terk etmiştir.

Yeni askeri eğitim ve idare sistemimizle ulusal iradenin üstünlüğüne bağlı, yalnızca milletine, devletine ve legal idarecilerine tabi bir TSK’ya sahip olduk

Terörle uğraştaki deneyimlerini, savunma endüstrisi mamüllerini dostlarıyla paylaşan Türkiye’nin cömertliği, bir fazlaca yerde oyun değiştirici fonksiyon görmüştür.

Tehditleri kaynağında engelleme stratejisine geçerek artık geriden gelen değil, ön alan bir ülke haline geldik.

Güya müttefik olduğumuz ülkelerin Türkiye’ye yönelik düşmanca halleri yahut bu cins halleri sergileyenlere verdikleri dayanaklar canımızı sıkıyor. Bağlantılarımızın toplamındaki kar ve ziyan hanesine bakarak hareket ediyoruz, bir yandan da gereksinimlerimize uygun yeni paydaşlıklar kurmayı ihmal etmiyoruz.”