Domenec Torrent’ten Kerem Aktürkoğlu açıklaması

Piper

New member
Muhteşem Lig’in 33. haftasında Galatasaray, konutunda Yeni Malatyaspor‘u 2-0 mağlup etti. Müsabaka daha sonrası sarı-kırmızılıların teknik yöneticisi Domenec Torrent açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Muhteşem Lig’in 33. haftasında Galatasaray alanında karşılaştığı Yeni Malatyaspor’u 2-0 mağlup etti. Maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Yöneticisi Domenec Torrent, “İlk yarı ikinci yarı farklı oldu. Şimdiye kadarki maçlar içerisinde en berbattı birinci yarı. Devre içinde düzelme talihi yakaladık. Oynamak istediğimiz şeyin tam karşıtını oynadık birinci yarıda. bu biçimde bir şeyin olabileceğini biliyorduk. Hafta ortasında maçın kıymetini konuşmuştuk. Medyada geçen şey Fenerbahçe maçından daha sonra Galatasaray için dönem bitti. Kulüp içerisinde ben hatırlattım, ‘6 maçın kazanmaya çalışmalıyız’ diye. Türkiye’nin El clasicosu diyebileceğimiz bu kadar büyük maçtan daha sonra ne olabileceğini söylemiş oldum. Mental olarak o çipi değiştirmek ne kadar güç biliyorum, lig sonuncu ile oynuyoruz. Örnek olarak söyleyeyim, maçtan evvel sordular. Dinamo Kiev maçında oynattığınız 5 tane altyapı oyuncusu oynamadı diye. Öncelikle Biz Galatasaray’ız. En güzelleriyle oynamamız gerekiyor. İkincisi de adil durum değil lakin 5 futbolcuyu dışarıda bırakma zorundayım. İnanın ben mutlaka gençlere güvenen hocayım. Şayet önümüzdeki dönem devam ediyor olursam, yaz devrinde muhakkak A Grup ile bir arada çalışmalara başlayacaklar ve dönem boyunca da talih yakalayacaklar. Flemongo’da 7 oyuncuyu dahil ettim. Barcelona da aslına bakarsan bu mantalite var. Benim için kıymetli bir maçtı. Bütün hafta boyunca oyuncularla çalışıp, dikkatlerini vermelerine uğraştım. Birinci yarıda başaramadık. Herkes başına bakılırsa hareket etti. Topa sahip olmadığız vakit süratli bir biçimde savunmayı sağlayamazsın ve topu süratli bir biçimde geri alamazsın. Bugün bu ekip, Fenerbahçe’den daha fazla sorun yaptı. Hoca olarak bu biçimde bir şeyi kabul edemem. İkinci yarı kanatları kullandık. Biroldukça konum yakaladık. İkinci yarıda hayli daha pozisyonel oyandık. Daha düzgün oynadık. Goller ve fırsatlar bu türlü çıktı. Birinci yarı ve ikinci yarıda farklı bir takımdık” diye konuştu.

Kerem Aktürkoğlu ile yaşananları anlatan Torrent, “Her hafta sonu maça çıkabilmek için efor sarf eden bir oyuncu. Yaklaşık 70 dakika oynar düşünmüştük sakatlığından dolayı. Biraz daha fazla oynadı. Oyuncular içinde yanlış mutabakatlar olabiliyor. ‘Sakin ol’ dedim. Zira ikinci hayli oyun çıkardı. İnanılmaz bir oyuncu, inanılmaz bir insan. Bütün oyunular ellerinden gelen her şeyi yapmak istiyorlar. Gol de atmak istiyorlar. Kalpleri orada 200 ile atıyor. Ortalarında bu biçim konuşmalar geçebiliyor. hiç bir değeri yok. Onlar kadro arkadaşları. Soyunma odasına geçtiğiniz vakit 5 dakikada çözülebiliyor. Olan da buydu. Bu kazandığımız maçın epey değerli bir modülü olduğunu söylemiş oldum. kimi vakit bu idmanlarda, maçlarda olabilen bir şey. Kıymetli bir şey değil yani” formunda konuştu.

“VİCDANIM RAHAT”

Galatasaray’da 30 Nisan’da yapılacak başkanlık seçimiyle ilgili sorulan soruya Domenec Torrent, “Öncelikle lider seçildiği vakit tebrik edeceğim. Karşılaştığımız durumla ilgili kusurun bizde olduğunu düşünüyorsa istediklerini yapma onların hakkı. Biz onları tebrik edeceğiz. Bizim 1 sene daha kontratımız var. Kadronun daha güzel nasıl yapabiliriz diye planımız vardı ve olamaya devam ediyor. Bugün yeniden akademimizi görme fırsatı buldum maçta. Onların da oynama formundan mutlu kaldım. Ben bana geçen gün sordular, ‘Herhangi bir tasam yok’ dedim. Türk futbol ile bir şey söyleyeyim, buradan dünya şampiyonları, Avrupa şampiyonları geçti ancak kimi vakit pat onların işten çıkarıldığı, devam edilmediği görüldü. Dünya Kupası, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi kazanmış farklı hocalar 3 aydan daha sonra gidiyorlarsa bu aslında Türk futbolunun kendisine sorulması gereken soru. Dünyada biroldukça örneği var. Benim rastgele korkum yok. İşimi biliyorum, olabilecek azamî puanı kazanmak. Fenerbahçe maçından daha sonra bitti üzere düşünmüyoruz. Günün sonunda şayet biz daha fazla puan kazanmayı başarırsak o noktadan daha sonra karar da, takdir de üstteki insanların. Bizim buraya niye geldiğimiz aşikâr. Bizim nasıl çalıştığımızı bile bilmeyen beşerler var. Oyuncuların nasıl durumda oldukları bilmeyen beşerler var. Hangi lider seçilirse seçilsin tebrik edeceğim. Gelecekte olacak bir şeyi denetim altında tutamam. Tesislerimizde 12 saat çalışırım. Sahiden vicdanım rahat” diye karşılık verdi.

Barış Alper Yılmaz ve Olimpiu Morutan’ın takımda olmamasının sorulması üzerine ise Torrent, “Morutan’ın bilhassa sorulmasını anlamıyorum. Daima ürkeli olmayan oyuncular üzerine sorular geliyor. Dinamo Kiev maçını gördünüz. Ben alanda, idmanlarda gördüğü şeylerle her gün yaşıyorum. Morutan ve Barış inanılmaz idmanlar çıkarıyor. Benim idmanlardan hiç bir şikayetim yok. Ben orada kokusunu alıyorum formda mı, değiller mi diye. Her maçta 5 oyuncuyu dışarıda bırakmam lazım. Kolay değil. Hepsi oynamak isteyecek. Barış ve Morutan oynadı diyelim. Niçin Emre oynamadı diye sorulmuyor örneğin kimi vakit. Morutan Florya’da gördüğüm şey, geçen gün yalnız başına yemek yiyordu. Onla irtibat sıkıntı olabiliyor. Yalnızca kendi ülkesinin lisanını konuşuyor. Profesyonel olmanın yanında fazlaca uygun bir çocuk olduğu için tesisteki herkes yardım etmek istiyor. Absürt şeyler duydum, yok yalnız bırakıyormuşuz, onlar ilgilenmiyormuşuz üzere. hiç bir oyuncu ile hiç bir ferdî sorunum yok. Tam bilakis ben yardımcı olmak için buradayım, bilhassa genç olanlarla. Ne kadar fazlaca sorunları var ise o kadar yanlarındayız” açıklamasında bulundu.