Emine Erdoğan’dan “Sıfır Atık Projesi”

Seren

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, çocukların sıfır atık şuuruna varması ve Sıfır Atık Projesi’ni sahiplenmesinin ehemmiyetine dikkati çekerek, “Geleceğimiz emin ellerde diye düşünüyorum.” dedi.

Emine Erdoğan, himayesinde yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Altındağ Belediyesi tarafınca Başşehir Millet Bahçesi’nde kurulan ve Türkiye’nin birinci “sıfır atık okulu” olma özelliğini taşıyan “Sıfır Atık Eğitim ve Simülasyon Merkezi”nin açılışını yaptı.

Merkeze gelişinde, Altındağ Belediyesi Güneşevler Anaokulu öğrencileri tarafınca çiçeklerle karşılanan Erdoğan, merkezin açılış kurdelesini kesti.

Merkezdeki atölye çalışmaları kapsamında atık karton ve kozalaklardan flamingo maketi yapan çocukları izleyen ve onlarla sohbet eden Emine Erdoğan, “Tebrik ediyorum çocuklar hepinizi, şahane şeyler yapmışsınız.” dedi.

Altındağ Belediye Lideri Asım Balcı ve Merkez Sorumlusu Güneş İpek’ten bilgi alan Erdoğan, sonrasındasında merkezde atıklardan yapılan mamüllerin sergilendiği kısmı gezdi.

“Sıfır atık hem de israfı önleyen bir şeydir”

Çocukların da yakın ilgi gösterdiği Emine Erdoğan, 6 yaşındaki Reyyan Güleç Muslu’nun, “Sıfır atık hem de israfı önleyen bir şeydir. İnsanların ve hayvanların hayatını kolaylaştırır, daha düzgün pozisyona getirir.” formundaki kelamlarını alkışlayarak çocuğu tebrik etti.

Küçük Reyyan, Emine Erdoğan’ın isteği üzerine burada atıklardan yapılan eserleri tek tek anlattı. Erdoğan, öbür çocuklara da yemin etti.

Ziyarette Emine Erdoğan’a, AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam ile Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Etraf İdaresi Genel Müdürü Eyyüp Karahan da eşlik etti.