Erdoğan: Finlandiya’yla ilgili farklı iletisi verdiğimiz vakit İsveç şok olacak

Seren

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde 6’lı masanın açıklamasıyla bir daha gündeme gelen adaylık tartışması da vardı. Erdoğan, “Size karşın milletim hem aday tıpkı vakitte Cumhurbaşkanı yapacak.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilecik Vezirhan’da “Kökümüz Mazide, Gözümüz Atide” programı kapsamında gençlerle bir ortaya geldi.

Adaylık polemiği

“Milletimizin asırlık yorgunluğunu, asırlık sıkıntılarını sırtlanan bir gençlik olarak hayata tutunma uğraşı verdik. Bu uğurda birçok arkadaşımızı ya bedenen ya fikren kaybettiğimiz devirler oldu. Hamdolsun tüm bu badireleri atlatarak belediye lideri, başbakan, cumhurbaşkanı olarak milletimize hizmet etme onuruna eriştik.

Ne diyorlardı? ‘Muhtar bile olamaz’ diyorlardı. Ancak benim milletim bu kardeşinizi, ağabeyinizi bu ülkede cumhurbaşkanı yaptı. Artık altılı masa ne diyor? ‘Aday olamaz’ diyor. Size karşın milletim hem aday yapacak birebir vakitte cumhurbaşkanı yapacak. Ve alışılmış bu biçimde kilonuz da ortaya çıkacak. Bakalım kaç kilosunuz?

CHP’ye “yeter kelam milletin” tepkisi

“Milletten alamadıkları takviyeyle elde edemedikleri idaresi, darbecileri kullanarak gasbedip, Menderes’i idam sehpasına gönderenler; bugün onun ‘Yeter, kelam milletindir.’ lafına sahip çıkmaya kalkıyorlar. Daha durun bakalım ya siz bunları konuşmazken biz konuşuyorduk. Siz neredesiniz? Yalnızca tek parti bölümünden beri hayatlarını kararttıkları, hatta ellerine kanlarını bulaştırdıkları mazlumların ahı bile bunların akıbetini berbat etmeye kâfi.

İsveç ve Finalandiya’nın NATO’ya üyelik süreci

“İcabında Finlandiya’yla ilgili farklı ileti verebiliriz. Finlandiya’yla ilgili farklı iletisi verdiğimiz vakit İsveç şok olacak.”