Erdoğan: Pençe harekatlarında ortaya koyduğunuz performans hiç unutulmayacaktır

Seren

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı İleri Müşterek Harekat Merkezi’nde bulunan Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar ile telefonla görüştü.

Görüşmesi sırasında yurt ortasında, Suriye ile Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarda ve hudut sınırında vazifeli birlik kumandanlarına telefonla hitap eden Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri çalışanının Ramazan Bayramı’nı kutlayarak kelamlarına başladı.

Telefonda dahi olsa Mehmetçik ile bir ortaya gelmekten duyduğu memnunluğu lisana getiren Erdoğan, “Bölgede verdiğiniz gayret her türlü takdirin üzerinde. İnanıyorum ki gerek yurt ortasında gerekse hudut ötesinde bu çabayı tarih hayırla yad edecektir.” diye konuştu.

Hudut ötesindeki terör gayelerine yönelik Pençe Kilit Operasyonu’na da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pençe harekatlarında ortaya koyduğunuz performans hiç unutulmayacaktır. Mehmetçiğimizi alınlarından öpüyorum. Bütün komuta kademesine kalbi şükranlarımı sunuyorum. Rabb’im yar ve yardımcımız olsun. Bayramınız kutlu, geleceğimiz aydınlık olsun. Zaferleriniz inşallah arka gerisine kesilmeden devam etsin.” dedi.

Erdoğan, Bakan Soylu ile görüştü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ramazan Bayramı ötürüsıyla Zirvin Zirve Üs Bölgesi’ni ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştü.

Telefondan jandarmalara hitap eden, polislerin ve güvenlik korucularının Ramazan Bayramı’nı kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Rabb’im yar ve yardımcınız olsun. Sizler, epeyce hassas bir yerde, hudut uzunluklarında, ülkemize sağdan soldan girmek isteyenlere karşı bütün varlığınızla kendinizi buraya feda ediyorsunuz. Bu sayede de hamdolsun topraklarımızı bir noktada vatan yapmanın çabasını verdiğiniz için sizlere, şahsım, milletim ismine fazlaca epeyce teşekkür ediyorum.”

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan ramazanın muştusu ve mükafatı olan bayramın kutlandığını söz eden Erdoğan, “Rabb’im, bu bayramımızı da bayramı bayram üzere kutlayan müminlerden eylesin. Başta İçişleri Bakanım Süleyman Beyefendi, Jandarma Genel Komutanı’m olmak üzere hepinizin gözlerinden öperek daha birçok bayramlara Rabb’im bizi kavuştursun diyorum. Sizleri Allah’a emanet ediyorum.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Soylu da “Allah başımızdan eksik etmesin. Allah kaç bayramlara sıhhatle, huzurla başımızda devam ettirsin inşallah.” dedi.