Erzincan’da yolcu otobüsü şarampole devrildi: 2 meyyit, 31 yaralı

Seren

Global Mod
Global Mod
Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi kararı 2 kişi öldü, 7’si ağır 31 kişi yaralandı.

Iğdır’dan Ankara’ya giden Aras Turizm firmasına ilişkin Muhammet Emin Hatun’un kullandığı 34 DMZ 719 plakalı yolcu otobüsü, Erzurum-Erzincan kara yolunun Bayırbağ mevkisinde yol kenarındaki ağaçlara çarparak şarampole devrildi.

Kazada yabancı asıllı Ulduza Avcı olay yerinde öldü, 32 kişi yaralandı.

Bölgeye hayli sayıda ambulansın yanı sıra itfaiye, Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) bakılırsavlileri ile polis ve jandarma grupları sevk edildi.

Bölgeye ulaşan gruplar, yaralıları Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel hastaneye kaldırdı.

Vali Mehmet Makas’ın açıklaması

Erzincan Valisi Mehmet Makas, olay yerine gelerek bilgi aldıktan daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, özel bir firmaya ilişkin otobüste şoför ve 2 bakılırsavlinin yanı sıra 30 yolcunun bulunduğunu belirterek, “Yolcu otobüsünün şoför yanılgısı niçiniyle şarampole düşüp devrilmesi kararı 1 kişi öldü, 8’i ağır 32 kişi yaralandı.” sözünü kullandı.

Makas, kazanın akabinde bölgeye 11 ambulansın yanı sıra fazlaca sayıda sıhhat AFAD, itfaiye, polis ve jandarma grubunun sevk edildiğini anlatarak, “Ekiplerimizin çalışmaları kararı yaralılarımızın tamamının vilayetimizdeki hastanelere sevk süreci sağlandı. Yaralılarımıza acil şifalar ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah öbür can kaybı olmaz.” diye konuştu.

Vali Makas, birtakım yolcuların yaralarının yavaşça olduğunu da kelamlarına ekledi.

Ağır yaralılardan biri hastanede vefat etti

Ağır yaralılardan Kadir Çil ise kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere karşın kurtarılamadı ve kazada vefat edenlerin sayısı 2’ye yükseldi.

Olay yeri incelemesinin akabinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçen Vali Makas, burada tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti, sıhhat durumları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Makas, yavaşça yaralılara durumlarını da sorarak geçmiş olsun dileklerini iletti.