Fatih Terim sessizliğini bozdu: Türkiye’de Galatasaray’dan öbür bir grubu çalıştırmam

Piper

New member
Galatasaray’ın eski teknik yöneticisi Fatih Terim, sessizliğini bozdu.

İngiliz basınının önde gelen gazetelerinden The Athletic‘ten Nick Miller’ın sorularını yanıtlayan deneyimli teknik adam Türkiye’de Galatasaray’dan öteki bir ekibi çalıştırmayacağını deklare etti.

”GALATASARAY’DA BİR İHTİLAL OLMASI GEREKTİĞİNE KARAR VERDİM“

2021-2022 dönemine lider Burak Elmas ile “üç yıllık yapılanma” vaadiyle başlayan Fatih Terim, verdiği röportajda bu sonucun nasıl alındığına açıklık getirerek şunları söylemiş oldu:

“Bu yılın başında, Galatasaray’da bir ihtilal olması gerektiğine karar verdim. ‘Kolay olmayacak’ dedim. daha sonrasında alınan karar, aslında beklediğim bir şey değildi. Şu an mental manada rahatlamak için, biraz vakte gereksinimim var.”

“GALATASARAY’DAN ÖBÜR BİR EKİBİ ÇALIŞTIRMAM İMKANSIZ“

Türkiye’de Galatasaray’dan diğer bir grubu çalıştırmayacağını belirten Galatasaray’ın efsane ismi, “Galatasaray benim için tek taraf bilet. Öbür bir Türk kulübü için çalışmayı hayal edemiyorum. İmkansız. Kulübüm beni geri çağırdığında hayır diyemedim. Galatasaray benim konutum. O benim ailem. Ailemin yanına geldim. Karakterimi hiç değiştirmedim. 50 yıl evvel Galatasaray’a geldiğimden beri daima birebir Fatih Terim oldum.

Galatasaray’a her geri dönüşümde sohbetlerimiz kısaydı. Size muhtaçlığımız var diyorlar. Alacağım paraya bakmadan mukaveleyi imzalarım. Futbolcuyken biroldukça kulüp beni istiyordu. Öbür kulüpler beş kat daha fazla ödeme teklif ediyordu lakin ben Galatasaray’a imza attım. Ben Galatasaraylıyım, bunu bu biçimde gösteriyorum” diye konuştu.

”AYNI KADROSU 27 YIL YÖNETMEK İMKANSIZ”

Futbol dünyasının efsane isimlerinden Sir Alex Ferguson hakkında da konuşan Terim, “Sir Alex Ferguson futbolun en kıymetli erkeklerindan biri. olağan olarak, başardıkları, antrenörlüğü ve idare stilinden etkilendim. Türkiye’de Alex Ferguson üzere tıpkı grubu 27 yıl yönetmek imkansız” dedi.

”MAÇI KAYBETMEK BENİM İÇİN DAHA GÜZEL OLURDU”

Fatih Terim, 2000 yılında UEFA Kupası yarı finalinde oynanan Leeds United maçı öncesinde yaşanan olaylar hakkında da açıklamalarda bulunarak şunları söylemiş oldu:

“Maçı kaybetmek benim için daha yeterli olurdu, bu biçimdece taraftarlar hayatta kalırlardı. ömrünü kaybeden Leeds taraftarları hakkında her vakit düşünürüm. Umarım huzur ortasında uyuyorlardır.”

“RAKİPLER OYUNCULARIMA ’14 KİŞİ Mİ OYNUYORSUNUZ’ DİYORDU”

Galatasaray ile 2000 döneminde UEFA Kupası’nı kazanan Fatih Terim, tarihi muvaffakiyet hakkında “Galatasaray’ın Avrupa’da muvaffakiyet kazandığında oynadığı futbol, şu anda yaygın olan çılgın pres oyunundan farklı değildi. Her vakit hamleci bir anlayışa sahip olduk ve rakibe baskı uyguladık. Maçlar sırasında rakipler oyuncularıma ’14 kişi mi oynuyorsunuz? Bu baskıyı, bu gücü anlayamıyoruz’ diyordu. Bu zihniyeti uygulayan fazla kadro yoktu. Artık biroldukça grup bunu yapıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

“EN ZORU ULUSAL TAKIM’I ÇALIŞTIRMAK”

Ulusal grubu çalıştırmanın kulüp grubu çalıştırmaktan daha güç bir bakılırsav olduğunu kaydeden Terim, “En güç iş Ulusal Kadro. Zira tüm ülkeden siz sorumlusunuz. Renkleriniz kırmızı ve beyaz, kırmızı ve sarı değil. Herkes seni sorgulayacak. Galatasaray’da yalnızca onların taraftarlarından sorumlusunuz” tabirlerini kullanan Terim, kelamlarına “Ancak bu sorumluluğu daima hissettim lakin baskıdan hiç etkilenmedim. Omuzlarım bu baskı yüzünden asla aşağı inmedi” diye konuştu.

“GELECEĞİMLE İLGİLİ ŞİMDİ KARAR VERMEDİM”

Gelecek planlarına çabucak hemen karar vermediğini açıklayan Terim, “Geleceğimle ilgili çabucak hemen karar vermedim. Yakında ben de öğreneceğim fakat şu an bilmiyorum. Benim için en değerli olan Türk futboluna değerli bir miras bırakmak. Kazandığım tüm şampiyonluklardan epey daha değerli. Bir oyun, bir zihniyet, bir teknik yönetici olarak hayat. Bu en gurur verici an olacak. İnsanların bana olan sevgisini kıymet biçemem.” açıklamasında bulundu.

”RAKİBİ OYUNUNLA YOK ETMELİSİN”

Terim, açıklamalarını şöyle noktaladı:

”İlk antrenör olduğumda benden büyük futbolculara koçluk yaptım. Artık onlar benim çocuklarımdan daha küçükler. Futbol asla durmaz. Her gün değişir. Bilhassa oyunun yoğunluğu, ritmi devasa yükseklikte. Oyunu geriden kurmakta ısrar eden çok fazla kadro var. Geçiş oyunu epeyce artıyor. Bu, oynamak isteyen ekiplerin çağı. Geçmişte rakibin oynamasını engellemek tanınan olandı. Artık halk bu ekipleri izlemekten hoşlanmıyor. Beşerler sıkıntı bir maç izlemek istiyor fakat topun da ortasında olduğu. Rakibi oyununla yok etmelisin”