Galatasaray’ın eski kalecisinden yıllar daha sonra gelen itiraf: Birtakım ekip arkadaşlarım maçı bilerek bıraktı

Piper

New member
Galatasaray’ın eski kalecisi Hayrettin Demirbaş, futbolculuk günlerine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan ‘Derin Futbol’ programında 1992 yılında 4-3 sona eren Beşiktaş- Galatasaray müsabakasında birtakım ekip arkadaşlarının maçı bilerek bıraktığını öne sürdü.

Eski kaleci, kelam konusu müsabakayla ilgili olarak “92’de Beşiktaş’a 4-3 yenildik, Beşiktaş şampiyon oldu. Galatasaray şike yapmaz. Ben o gün, en düzgününü yapmaya çalıştım. Kimi arkadaşlarım resmen bıraktılar, niye? Fenerbahçe olmasın da, Beşiktaş şampiyon olsun diye” dedi.

”FENERBAHÇE İÇİN, DÜŞMANIM İÇİN ÇABA ETTİM”

Demirbaş şunları söylemiş oldu:

“Ben o gün, Fenerbahçe için, düşmanım için çaba ettim. Bir hafta evvel tokatlamadığım futbolcuları yok lakin onlar için uğraş ettim. Galatasaray arması, o kadar pahalı ki benim gözümde… Galatasaray kadrosu şike yapmaz. Galatasaray ekibi yeri gelir düşmanı için çaba verir. Ben o gün, onlar için en düzgününü yapmaya çalıştım. Lakin birtakım arkadaşlarım resmen bıraktılar, niye? Fenerbahçe olmasın da, Beşiktaş şampiyon olsun diye. Olmaz kardeşim, sen çıkacaksın delikanlı üzere oynayacaksın, kaybedersen de o denli kaybedeceksin

İNSAN, HAYSİYETİ, ERDEMİ İÇİN YAŞAR

Bunları net söylüyorum. 4-3 kaybettik, ben o arkadaşlarla konuşuyorum, Mustafa Hoca orada. “Hayri” dedi. Ben de Sırpça bir şeyler söylemiş oldum. Allah’tan Mustafa Hoca soyunma odasından çıktı dışarıya. Bana orada düzgünlük yaptı. Üstüme gelse, Allah ne verdiyse gireceğim insanlara. İnsan, haysiyeti, onuru için yaşar, hayatta en kıymetli şeyi insanın”