Güney Kore: Başkan sıkıyönetim ilan etti, milletvekilleri parlamentoyu bastı

Piper

New member
Seul'de hükümet kaosu
Güney Kore cumhurbaşkanı sıkıyönetim ilan etti – milletvekilleri parlamentoyu bastı

Mevcut bağlantıyı kopyala

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon'un sıkıyönetim ilan etmesinin ardından 190 milletvekili parlamentoyu bastı. Muhalefet ve göstericiler onun görevden alınmasını talep ediyor.

Güney Kore'de geçici sıkıyönetim ilanı sonucunda binlerce protestocu çarşamba günü başkent Seul'ün merkezine yürüdü. AFP haber ajansının haberine göre gazeteciler, Başkan Yoon Suk Yeol'un istifasını talep eden pankartlar salladılar. Göstericiler ana caddeden muhalefetin düzenleyeceği başka bir mitingin yapılacağı parlamentoya doğru ilerledi.

04 Aralık 2024,07:28

Güney Kore'de ulusal kriz

Muhalefet Yoon'a karşı görevden alma davası başlattı

Yoon, bütçe anlaşmazlığı nedeniyle Salı günü sıkıyönetim ilan etti ve birkaç saat sonra parlamento oylamasının ardından bu yasayı tekrar kaldırdı. Muhalefet, Yoon'un istifasını istedi ve devlet başkanına karşı görevden alınma davası açılmasını talep etti. En büyük muhalefet partisi DP de Yoon ve diğer üst düzey yetkililere isyana teşvik davası açacağını duyurdu.

Sıkıyönetim ilanının hemen ardından, geçici olarak kapatılan parlamentonun önünde protestolar patlak verdi.

AFP

ay