İmamoğlu’nu eleştiren Dündar kendisini savundu: Trabzonspor taraftarını rencide etmedim

Piper

New member
Fenerbahçe Yüksek Divan Şurası Lideri ve gazeteci Uğur Dündar, İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun Trabzonspor’un şampiyonluk paylaşımını beğenmesine ”.

Radyo Sputnik’te yayınlanan Meliha Okur’la Anlat Bana programına konuk olan Uğur Dündar, İmamoğlu’nun Trabzonspor’un resmi toplumsal medya hesabından paylaştığı bir gönderiyi beğenmesi daha sonrası yaptığı tenkide açıklık getirdi.

İmamoğlu’na yönelik tenkidinin ferdî görüşü olduğunu belirten Dündar, şunları söylemiş oldu:

“İmamoğlu’nun daha kucaklayıcı olması gerektiğine, tüm kulüplerin taraftarını kucaklayabilecek bir yaklaşım sergilemesinin siyasetçiye popülarite ve büyük kıymet katacağına inanıyorum. Bu İmamoğlu’na büsbütün yeterli niyetli bir çağrı”

BURADA TRABZONSPOR’UN T’Sİ GEÇMİYOR

Burada Trabzonspor’un t’si geçmiyor. Trabzonspor taraftarını rencide edecek hiç bir şey yok. Sayın Ekrem İmamoğlu’nu da üzecek ve kıracak en ufak bir sözcük yok. Son derece nazik bir lisanla kaleme alınmış, yapan, yeterli niyetli bir tweettir bu. sonrasındasında Sayın Ekrem İmamoğlu ile yan yana geleceğim ve o da benim bu niyetlerimi paylaştığını tabir edecektir. Ben Sayın Ekrem İmamoğlu sizin önünüz epey açık ötürüsıyla ‘siz Fenerbahçe’yi de gönülden kucaklasanız, diğer kulüpleri de gönülden kucaklasanız da o kitleler de size gönülden daha fazla takviye verse berbat mü olur’ diye bir davet. Ekrem beyefendisi engelleyebilecek, önünü tıkayabilecek, eleştirdiğim manasına gelecek hiç bir söz yok.

Ben açık açık Ekrem İmamoğlu’nun epeyce sevilen bir lider olduğunu, bunun niçinlerini, hem yazılarımda hem televizyon programlarımda hem toplumsal medya hesaplarımda paylaştım. Benim Sayın İmamoğlu’nun aleyhine ya da rakip gruplarımızı rencide edecek rastgele bir telaffuzum yok. aslına bakarsanız ben fair play’e inanmış, Türk toplumunun da güvendiği bir gazeteci olarak söylenmesi gereken her neyse bunu adab-ı muaşeret çerçevesinde yıllardır söyleyen bir gazeteciyim. ötürüsıyla burada büyütülecek hiç bir şey yok. Şuna üzülüyorum, Sayın İmamoğlu ile ilgili tahminen 20 tane olumlu yazı yazmışımdır, kendisiyle ilgili fikirlerimin hayli müspet olduğunu anlatmışımdır lakin bunların hiç birisi gündem olmadı. Yalnızca yeterli niyetli bir davet gündem oldu buna şaşırıyorum açıkçası.”

TRABZONSPORU DESTEKLEMESİNİ ELEŞTİRMİYORUM

İmamoğlu’nun Trabzonspor’u desteklemesini eleştirmediğinin belirten Dündar, “Öyle bir tenkit asla kelam konusu değil. Ben daha kucaklayıcı olması gerektiğine, Trabzonspor’a mensup olmayan, Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı tüm kulüplerin taraftarını kucaklayabilecek bir yaklaşım sergilemesinin siyasetçiye daha popülarite ve büyük paha katacağına inanıyorum. Bu İmamoğlu’na büsbütün uygun niyetli bir çağrı” diye konuştu.