Kılıçdaroğlu: Bir hafta karanlıkta kalacağız

Seren

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lideri Kılıçdaroğlu, meskeninin elektiğinin kesilmesinden daha sonra bir açıklama yaptı.

‘Büyük bir toplumsal sarsıntının ortasındayız’ tabirini kullanan Kılıçdaroğlu, halkın elektrik üzere, besin üzere kimi temel haklarının gasp edildiğini belirterek, “Yani fırtınanın tam gözündeyiz. Saraylı eşkıya holdinglerin cepleri dolacak diye halkın elektrik üzere, besin üzere temel hakları gasp edildi bu ülkede. Elektrik dağıtım şirketlerinin büyük bir kısmını 5’li çeteye verdiler. örneğin yalnızca birine bakalım. Cengiz Holding. 8 yılda kamudan tam 2 milyar 295 milyon 311 bin lira pahasında 37 başka elektrik gücü ihalesi almış. Kazandığı milyarlarla halkın mutfağına göz koymuş. Cengiz gibiler paralarına para katarken milyonlar faturalarını ödeyemeyecek hale getirildi. Aç gözlü çetelere karşı halk öfkeli. Girdiğimiz bu çağın ismi öfke çağı,” diye konuştu.

Bir hafta boyunca eşiyle bir arada karanlıkta oturarak hareketlerini sürdüreceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Bu aksiyonum sivil itaatsizlik daveti değil bir direniştir. Bu sizin hakkınızı arama mücadelemdir,” sözlerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Dünyanın en güçlü 26 insanın serveti dünya nüfusunun yarısına eşit. Zenginler daha güçlü, fakirler daha fakir hale getirildi. Bu zenginler servetlerinin yüzde 1’ini paylaşsalar okula gidemeyen bütün çocukların eğitim masrafları karşılanır. Zengini daha güçlü, yoksulu daha yoksul yapan bu sistem artık miadını. Neoliberalim artık can çekişiyor. bayağı insanların öfkesine yenilmek üzere neoliberalizm. İmkansız görünen kanıların vakti gelmiştir. Devletler insanların temel muhtaçlıklarını karşılamakla yükümlüdür. Neoliberalizmin sonu gelmiştir. İşte ben bu aç gözlü siyasetçilerin yarattığı karanlığa karşı ayaktayım. Bu hareketin sivil itaatsizlik daveti değil bir direniştir. Bu sizin hakkınızı arama mücadelemdir. Bu dünyada tüm demokratlara sesleniyorum: Samimilerse onlarda halkları için harekete geçsiler,” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’a sesleniyorum; güce yaptığın artırımları geri çek. KDV’yi sıfırla. Kimse merak etmesin karanlıkları aydınlığa çıkaracağız,” diye konuştu.