Kılıçdaroğlu: Gayemiz yoksulluğu, yolsuzluğu bitirmek

Seren

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur’un Bucak ilçesinde partisince düzenlenen üye iştirak merasiminde yaptığı konuşmada, partiye gençlerin katıldığını ve onların heyecanını da yakından takip ettiklerini söylemiş oldu.

Davalarının sen ben ayrımı yapmayan, birbirlerine farklı gözle bakmayan, birlikte, birlik ortasında yaşamayı yeğleyenlerin davası olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, hiç bir konutta hiç bir çocuğun yatağa aç girmediği, her insanın işinin aşının bulunduğu bir davanın peşinde olduklarını kaydetti.

Emeği ile çalışan, kazananların partilerine katıldığını lisana getiren Kılıçdaroğlu, şöyleki konuştu:

“Bucak’tan istek ettiğimiz oyu alamadık. Ben biliyorum esasen. Fakat bunun sorumlusu Bucaklı kardeşlerim değil, sorumlusu biziz. Şayet bir yerde yanılgı var ise, kusur bizde. Biz gelmedik, sofranıza oturmadık, çayınızı, kahvenizi içmedik, sıkıntınızı dinlemedik. Ankara’da oturduk, hoş laflar ettik. ‘Niye bize oy vermiyorsunuz’ diye gezdik, oturduk, kızdık. Ben bu biçimde bir insan değilim.”

Devlette kıymetli misyonlarda bulunduğunu ve her yerde onuruyla gezdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, siyasete girdiği gün mal varlığını da internete koyduğunu, rüşvet yiyenlerin, ezenlerin her vakit karşısında olduğunu, 27,5 yıllık bürokratik ömründe boğazından haram lokma inmediğini söz etti.

Emekten, alın terinden yana olan, torpilin değil, hakkı teslim eden bir siyasi anlayışa gereksinim olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, bu yapılabildiği takdirde problemlerin çözülebileceğini anlattı.

Süt üreticisinin, endüstricinin, kamyon sürücüsünün bugün iktisattan kaygı yandığını lisana getiren Kılıçdaroğlu, “Bu sorunu biz çözmek için buradayız. Allah’ın müsaadesiyle çözeceğiz. Bundan bütün arkadaşlarımızın emin olmasını istiyorum.” dedi.

Her konutta huzurun, rahmetin olmasını, bayanların daha kuvvetli olmasını istediğini belirten Kılıçdaroğlu, iktidar olduklarında bayanların daha fazla parlamentoda temsil edilmesini sağlayacaklarını, gençlerin de sıkıntılarını âlâ bildiklerini ve bu ülkenin geleceğini gençlerin şekillendireceğini aktardı.

İnsanlara partiye katılma davetinde bulunan Kılıçdaroğlu, “Hedefimiz bu memleketin sıkıntılarını çözmek, kardeşçe yaşamak, alın terine paha vermek, yoksulluğu, yolsuzluğu bitirmek.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, partiye katılanlara rozetlerini taktı.