Kılıçdaroğlu: hiç birimizin özel bir beklentisi yok

Seren

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin küme toplantısına katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sakarya’ya geldi. birinci vakit içinderda havai fişek fabrikası patlamasında ömrünü kaybeden emekçilerin aileleri ile Akyazı ilçesinde buluşan Kılıçdaroğlu çabucak sonrasında Sakarya Mahallî Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Burada konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “İnanç üzerinden siyaset gerçek değil, her insanın ömür üslubuna hürmet göstermek bizim temel nazaranvimiz olmalıdır. Bayrak bizim bayrağımız, bayrağımızın altında özgürce yaşamak isteriz. Külçeşidinizü yaşatın, evlatlarınıza öğretin.” tabirlerine yer verdi.

“Kim adalet istiyorsa CHP onun yanında oldu”

Kılıçdaroğlu, ziyaretin akabinde Adapazarı ilçesinde bulunan partisinin küme toplantısının gerçekleştirildiği Atatürk Spor Salonu’na geldi. Sakarya Meydan Savaşı şehit ve gazilerine minnet duyduklarını belirterek konuşmalarına başlayan Kılıçdaroğlu, “Havai fişek fabrikasında mağdur olan ailelerin yanına gittim. O fabrikada çalışan 7 kişi ömrünü kaybetti, 128 kişi yaralandı. Onlar adalet istiyorlardı, lakin bu kardeşiniz ve CHP kim adalet istiyorsa daima onun yanında oldu. Kimliğine, inancına, hayat usulüne bakmadık. Bir mağduriyet ve haksızlık var ise onun yanında durma ideolojisini bize Gazi Mustafa kemal Atatürk öğretti. O niçinle onların yanına gittik. Orada ailelerden kimileri konuştu, hala daha haklarının teslim edilmesi gerektiğini söylüyorlar. Devletin dini adalettir, adaletin olmadığı bir yerde devlet olmaz, devletin saygınlığı olmaz. Kesinlikle adalet olmalıdır, adaleti sağlamak zorundayız.” dedi.

“6’lı masa ve millet masanın taahhüdüdür karşılığını alacaksınız”

İktidar oldukları takdirde çiftçi için yapmayı planladıkları projelerden bahseden Kemal Kılıçdaroğlu, “Evliya Çelebi Sakarya’yı ağaç denizi olarak tanımlar. Her taraf ağaç, toprak bile görünmüyor. Burayı gezerken, Sakarya’yı ağaç denizi olarak tanımlamış ve kendi anılarına bu biçimde yazmış. Ağacın olduğu yerde huzur, rahmet, hayat vardır. Ağacın olduğu yerde beşerler dinlenirler, çalışırlar, alın teri dökerler, alın terinin karşılığını alırlar. ötürüsıyla Sakaryalı çalışkandır, Sakaryalı üretir. Sakarya ayva üretiminde Türkiye birincisi, fındık üretiminde Türkiye üçüncüsü, balkabağında 4, mısırda ise 7’nci. Sakarya tarım, sanayi, üniversite ve kültür kenti. İktidar olduğumuzda çiftçi şunu bakılırsacek; ürettiğiniz her eserin ve alın terinin karşılığını alacaksınız 6’lı masanın, Millet Masasının taahhüdüdür bu. Fındık üreticisine hakkını teslim edeceğiz. Bu çerçevede 1938 yılında kurulan FİSKOBİRLİK’i bir daha ayağa kaldıracağız. FİSKOBİRLİK, fındık üreticisinin kara gün dostu olacak. Asla çiftçinin ziyan edeceğiz bir modele müsaade vermeyeceğiz. hiç bir çiftçi ektiği eser ötürüsıyla asla ve asla bu topraklarda ziyan etmeyecek. Çiftçiye mazotu ÖTV ve KDV’siz vereceğiz. Kırmızı mazot uygulaması getireceğiz, çiftçiye kırmızı mazotu KDV ve ÖTV’siz vereceğiz. Millet İttifakı olarak daima birlikte iktidar olduğumuzda birinci bir hafta içerisinde çiftçilerin ve esnafın ister bankalardan, ister esnaf kefalet kooperatifinden yahut tarım kredi kooperatifinden aldıkları kredilerin faizlerini birinci bir hafta içerisinde sileceğiz. Faizin tamamını sileceğiz hiç meraklanmayın. Kırsalda çalıştığı sürece bayanlar ve gençlerimizin toplumsal güvenlik ünitesini devlet olarak biz ödeyeceğiz.” diye konuştu.

“Tek isteğim sandığa gidin”

Gençlere sandığa gitmeleri konusunda seslenen Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin geleceğini değiştirecek olan 7 buçuk milyon genç birinci defa sandığa gidecek ve oy kullanacak. 7 buçuk milyon genç bu ülkeye demokrasiyi getirecek. Sizin hayalleriniz benim amacım olacaktır, o amacı gerçekleştireceğiz. Hiç kaygı etmeyin daima birlikte motorları maviliklere süreceğiz. Bu ülkeye; barışı, huzuru ve kardeşliği getireceğiz. Kimse kimsenin hayat stili ve kimliğiyle arbede etmeyecek. O niçinle gençler ülkenin geleceğini sizler belirleyeceksiniz, tek isteğim sandığa gidin. Sakın ola ümitsizliğe kapılmayın en sıkıntı şartlarda bile Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi, bu ülkenin gençlerine emanet etti. EYT’liler hiç meraklanmayın, sizin probleminizi ısrarla lisana getirdim, yıllardır lisana getiriyorum, çözeceğiz dediler ben de bekliyorum, bakayım nasıl çözecekler. Çözmezlerse, anahtarı bize vereceksiniz ve hiç kimseyi mağdur etmeden çözeceğim. Çözmezlerse, çözeceğiz bu kadar milletin önünde bu kelamı veriyorum, daha evvel de söylemiş oldum ve verdim bu kelamı. Sakarya hem de bir üniversite kentidir dedik. Üniversite kenti demek gençlerin gelip üniversitelerde okumaları demek. İmtihanı kazanan geliyor nerede kalacağım diye düşünüyor. Sakarya’dan kelam veriyorum bir yılda yurt problemini çözeceğiz. Gençler üniversiteyi kazandığında hiç bir anne ve baba oğlum, kızım nerede kalacak diye edişe duymayacak. Anne ve babaların gözü geride kalmasın istiyoruz.” biçiminde konuştu.

“Yüreğin yetiyorsa, hamasetin var ise gidersin”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Yüreğin yetiyorsa, yüreğin var ise gidersin kardeşim.” telaffuzunda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Tank Palet vatandır satılmaz diye yazmışsınız. 20 milyar dolarlık bir yatırımdır Tank Palet. Büyük bir üretim üssüdür. Biz o Tank Palet Fabrikasında 5 model tank ürettik. Deneme atışları yapıldı ve başarılı oldu. Buradan açık ve net söylüyorum iktidar olduğumuzda bir hafta içerisinde o Tank Palet Fabrikasını alıp ulu ordumuza iade edeceğim. Savunma sanayi açısından en değerli fabrikanızı bu hale getirirseniz, bunun vatanseverlikle bir alakası yoktur. Alacağız ve geri iade edeceğiz. Dünyada askeri hastanesi olmayan tek ordu Türk Ordusu. 15 Temmuz’dan daha sonra hepsini aldılar. İktidar olduğumuzda GATA ve bütün askeri hastaneleri alarak ulu ordumuza teslim edeceğiz. Bizim milliyetçiliğimiz sorgulanamaz, biz Mustafa Kemal’in, Ecevit’in yolunda ilerliyoruz. Bizim milliyetçiliğimizi soracak olursanız Akdeniz’in sularına CHP’nin milliyetçiliğini yazdık biz. Biz bunlar üzere değiliz. ‘Yok efendim ben geliyorum, yok çabucak geleceğim, yok bir sabah gelirim.’ Merhum Ecevit ne dedi, ‘asker gitti çıkarmayı yaptı, başbakanlığın kapısına geldi, ordumuz şuanda Kıbrıs’tadır dedi ve bitti’ O adalar işgal edildiğinde 50 sefer söylemiş olduk işgal ediliyor diye. Artık; ‘bir gece gelirim, yarın sabah gelirim’ diyor. E sana davetiyemi göndersinler beyefendi, ‘buyur gel’ diye. Yüreğin yetiyorsa, hamasetin var ise gidersin kardeşim.” tabirlerini kullandı.

“Bunların tamamı safsatadan ibarettir”

6’lı masa ile alakalı açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “6 önder bir ortadayız. Her birimizin olağan olarak başka parti olduğunu sizler de ben de biliyorum. 6 partinin hürmet kıymet başkanları demokrasi konusunda, Türkiye’nin huzuru konusunda, Türkiye’nin üretmesi gerektiği konusunda anlaştık. her insanın kimliğine, inancına, ömür usulüne hürmet konusunda anlaştık. Her birimiz tek tek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bozulan çarklarını bir daha onaracağız ve o çarklar bir saat üzere çalışacak. Lakin vakti hakikat gösteren bir saat üzere çalışacak. hiçbirimizin özel bir beklentisi yahut özel bir maksadı yok. Hedef Türkiye’yi büyütmek, bu ülkeye huzuru getirmek. O niçinle vakit zaman sorarlar ne oluyor; altında, üstünde öteki bir parti var mı ya da bilinmeyen bir parti var mı? Açık ve net söylüyorum bunların tamamı safsatadan ibarettir. Her birimiz ordayız, birlikte beraber gayret veriyoruz. Oturuyor konuşuyoruz, neyi nasıl yapacağımızı yazıyor, çiziyoruz 6 önder altına imza basıyor ve bunu kamuoyuyla paylaşıyoruz. Memleketimizi seviyoruz ve memleketimizde huzurun olmasını istiyoruz. Biz ekonomik büyümeyle bağımsızlığımı taçlandırmak ve büyütmek zorundayız. Sakarya bu açıdan bereketli bir yer, Anadolu bu açıdan bereketli bir yer. Sakarya’yı da lojistik bir üs haline getireceğiz.” dedi.

“Kabahat bizde”

Kılıçdaroğlu son olarak, “Sakarya’da raylı sistem yok, olması büyütülmesi ve geliştirilmesi lazım. Öteki sistemlerle entegre edilmesi lazım. Bunun için Sakaryalılara da şunu söyleyeyim; bir milletvekilimiz var, onu kürsüde aslına bakarsanız görüyorsunuz, çalışıyor ancak bir milletvekili bize yetmiyor. Bir milletvekili olmasının kabahati bizde mi, Sakaryalılarda mı açık ve net söyleyeyim kabahat bizde. Gelmedik, sofranıza oturmadık, çayınızı, kahvenizi içmedik, sıkıntınızı dinlemedik, Ankara’da nutuk çektik ve daha sonra dedik ki bize niçin oy vermiyorsunuz. Artık geliyoruz, oturuyoruz, kaygınızı ve sıkıntılarınızı dinliyoruz bunları da nasıl çözeceğimizi anlatıyoruz. O niçinle bize takviye olun ve katılın” sözlerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu bu programının akabinde ise Çark Caddesi’nde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.