Kılıçdaroğlu: Kaçma gel, vizyon neymiş sana öğreteyim

Seren

Global Mod
Global Mod
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin küme toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, eski Yalova Belediye Lideri Vefa Salman’a ait olarak, “Bir ihbar gelir ‘Yolsuzluk var’ diye. misyona başlar başlamaz birinci yaptığı iş gidip savcıya dilekçe vermek. Savcı soruşturma açar. aslına bakarsan şu anda bütün CHP’li belediyeler izleniyor. İzlensin, şikayetimiz yok lakin adaletsizlik yapmasınlar. Kendisi ihbar ediyor, savcı alıyor dahil ediyor ‘O da suçludur’ diye. Talimatın nereden geldiğini biliyorum. O savcıya da söylüyorum. Dava açılıyor. Karar alınıyor, ekspere gönderelim diye. Gitti, karar verdi bilir kişi. ‘Vefa Salman’ın bir cürmü yoktur’ diye. Savcı itiraz ediyor. Ortadan bir süre geçiyor, dava erteleniyor yeni bir eksper atanıyor. Ankara’dan bir eksper buluyorlar. Çekinmiyoruz, korkmuyoruz ki. Üç emekli Sayıştay denetçisi, yani TBMM ismine kontrol yapan bir kurumdan emekli olan üç bireye bu vazife veriliyor. Rapor veriyorlar hiç bir cürmü yok. nazaranve iade bekliyoruz, edilmiyor. Savcı itiraz ediyor. ‘Bu uzmanlar yanlışsız kişi değildir’ diye. Yetmedi uzmanlar hakkında hata duyurusunda bulundu. Üçüncü uzman bir daha geldi. bir daha ‘Suçu yoktur’ diye rapor verdiler. Mahkeme bir daha nazaranve iade etmedi.” sözlerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deklare ettiğı Vizyon Belgesi’ni eleştirerek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ekonomik bağımsızlığı tehlikede. Çıkmışlar vizyon dokümanı açıklayacağız diyorlar. Ne olduğunu biliyorlar mı? Bilgi iktisadına geçtik bunu biliyor mu? hayatında duymamıştır. Merak da etmemiştir. Bir cümle değerliydi. ‘Gelin daima birlikte bu vizyon dokümanının içini dolduralım’ diye davet yapıldı. Bu ne demektir? Aslında bizim bir vizyon evrakımız yok, bize katkı verirseniz yeni bir vizyon dokümanı yapalım’ demektir. Bir siyasetçinin vizyon evrakı ortaya koyabilmesi için evvel dünya tarihi bilmesi gerekir. Orta Doğu tarihi, kendi ülkesinin tarihini bilmesi lazım. Yok olan bir Osmanlı’dan genç bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin nasıl ortaya çıktığını bilmesi lazım. Bilimdeki ve teknolojideki gelişmeleri bilmesi lazım. Siz bir vizyon ortaya koyacaksanız bir gelecek perspektifi ortaya koyacaksınız bunları bilmek zorundasınız. beraberinde bu ülkenin fikir, bilim insanlarıyla bir ortaya gelmeniz lazım. Dünyanın gidişatını görmeniz lazım. Ne yapmamız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Tarımda, demokraside, endüstride, ileri teknolojide, toplumsal ömürde.. Hepsini bilmeniz gerekiyor. Vizyon sahibi olabilmek için bu saydıklarım taban şartlar. Ben ortada bir Erdoğan’a davet yapıyorum bir daha yapayım. Şayet vizyonerliğin ne olması gerektiğini bana anlatmak istiyorsan senin televizyon kanallarında ben hazırım. Gel, gel, gel. Kaçma gel. Vizyon neymiş sana öğreteyim.” dedi.