Lütfü Savaş: Ulusal bedelleri savunmak hataysa cezasını çekeriz

Seren

Global Mod
Global Mod
Hatay Büyükşehir Belediye Lideri Lütfü Savaş, Suriyeliler ile ilgili yaptığı açıklamalar niçiniyle hakkında İçişleri Bakanlığı tarafınca soruşturma başlatıldığı haberlerine ait açıklamalarda bulundu.

Savaş, Fox TV’de yayınlanan “İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat” programına katıldı.

Savaş, “Hatay’da doğan her 4 çocuktan 3’ü Suriyeli.” kelamlarıyla ilgili, “Ben tıp hekimiyim, bu mevzuda araştırmalar yaptık ve yaklaşık olarak bu sonuçlara ulaştık. Sıhhat Bakanlığı gerçek sayıları paylaşırsa biz de mutlu oluruz. Suriyeliler 12 yıldır burada ve resmi sayılara nazaran yaklaşık 500 bin kişi var. Geçen seçimde Yayladağı ilçemizde evvel öteki bir parti kazanmıştı. daha sonra çadırdaki Suriyelilerin oyları sayılınca sonuç değişti” dedi.

Lider Savaş, İçişleri Bakanlığı’nın kendisi hakkında soruşturma başlatmış olduğu haberleriyle ilgili olarak da, “Bize o denli bir doküman gelmedi. Hatay, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ne son emanetidir. Ben de bu emanete sahip çıkmak istiyorum. Şayet ulusal bedelleri savunmak kabahatse cezasını çekeriz.” diye konuştu.

Suriye ile barışın sağlanması gerektiğini vurgulayan Savaş, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Suudi Arabistan, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri ile barış yapmak için altyapı oturtmaya çalışıyoruz. Ben diyorum ki lütfen biraz da Suriye ile barış sağlamaya çalışalım ki bu beşerler konutlarına dönsün. Konuk ediyoruz lakin hem biz yorulduk hem Suriyeli kardeşlerimiz yoruldu. Hatay’da şimdiye kadar en ufak bir sorun bile yaşamadık ancak bundan daha sonra her insanın selameti için barışın sağlanması lazım. Bizim hedefimiz Suriyeli kardeşlerimizi barış içerisinde göndermek.”

“İnsanlar artık yalnızca geçim derdini konuşuyor”

Halkın ortasında bulunduğu ekonomik ezaya da değinen Lider Savaş, Hatay’da evvelce esnaf ziyaretleri sırasında gündemden, spordan konuştuklarını fakat şu anda her insanın yalnızca geçim külfetinden bahsetmiş olduğuni söylemiş oldu. Savaş, “Artık işsizlik, hayat zorluğu ve hayat pahalılığından öteki bir şey konuşulmuyor. örneğin bizim Hatayspor’umuz Muhteşem Lig’e çıktı fakat beşerler maçlara gelemiyor. İnsanların alım gücü epeyce zayıfladı, bu sene epeyce sıkıntı geçti” dedi.

En büyük projeniz nedir sorusuna Savaş, “Expo’yu getirdik: Altyapıyı baştan daha sonra yeniliyoruz. Hatay’ımızı UNESCO onaylı Gastronomi Kenti yaptık. Hatay Deniz Otobüsü, mayıs ayında faaliyete geçecek. Tarihi alanlarımızı restore etmeye devam ediyoruz” diye karşılık verdi.

Savaş, ayrıyeten besin bölümünde mamüllerin paketleme yapılarak gereksinim sahipleriyle ve okula giden çocuklarla paylaşıldığını ve toplumsal marketler kurarak muhtaçlık sahiplerine kıyafet takviyesi verdiklerini de anlattı.

Valilik cürüm duyurusunda bulunmuştu

Hatay Valiliği, Büyükşehir Belediye Lideri Lütfü Savaş hakkında kentteki Suriyelilerin doğum oranlarıyla ilgili açıklamaları üzerine kabahat duyurusunda bulundu.

Valilik, avukat aracılığıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına hata duyurusu dilekçesini iletti.

Lütfü Savaş’ın kentteki Suriyelilerin doğum oranlarıyla ilgili açıklamaları üzerine gönderilen hata duyurusu dilekçesi, savcılıkça kabul edildi.

Çataklı da cürüm duyurusunda bulunacağını açıklamıştı

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da, Lider Lütfü Savaş’ın “Hatay’da doğan 4 çocuktan 3’ünün Suriyeli olduğu” kelamları hakkında cürüm duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

Çataklı toplumsal medyadan yaptığı açıklamada, “Hatay Büyükşehir Belediye Lideri Lütfü Savaş, ’Hatay’da doğan 4 çocuktan 3’ünün Suriyeli olduğu’ biçiminde açıkça palavra söyleyerek Milletimizi tahrik etmeye kalkmıştır. Türkiye’de doğan Suriyeli bebek oranı %8, Hatay’da ise 4’te 1’dir. Sayılar üzerinden palavra söyleyerek ırkçılık yapmak, tam da faşist zihniyetin alışkanlığıdır. Yarın Hatay Valiliğimizce kendisi hakkında hata duyurusunda bulunulacaktır. Bu mübarek gecede müfteri ve yalancıları Allah’a havale ediyoruz.” sözlerine yer verdi.