“Metil alkolün her ölçüsü zararlı” uyarısı

Seren

Global Mod
Global Mod
Prof. Dr. Varol, AA muhabirine, olağan satılan içkilerin içerisinde etil alkol bulunduğunu söylemiş oldu.

Metil alkolün ise insan bedeni için, canlılar için toksik bir alkol çeşidi olduğunu anlatan Varol, “Bunun azı ya da birçok yok, metil alkolün her ölçüsü insan bedeni için toksik. Alındığında tadından, kokusundan, imajından ayırt edilemediği için beşerler olağan bir içkiymiş üzere içiyor.” dedi.

Varol, metil alkol konusunun epey ciddiye alınması gerektiğine işaret ederek, “Metil alkollü içki tüketildikten daha sonra baş ağrısı, baş dönmesi, şuur bulanıklığı, uyum bozukluğu, oryantasyon bozukluğu, şuur kaybı, çift görme ve beyin hasarı da yapıyor. Körlük ve mevtle sonuçlanabilen bir dizi önemli sıkıntıya niye oluyor.” diye konuştu.

Varol, alkolün hem bağımlılık yaptığını, tıpkı vakitte kana geçtikten daha sonra sağlıklı düşünme, yanlışsız karar verme yeteneklerini olumsuz etkilediğini anımsattı.

Sahte alkolle, olağan alkolün nasıl ayırt edileceği konusunun da değerli olduğunu aktaran Varol, şunları kaydetti:

“Metil alkol imajıyla, kokusuyla, tadıyla birçok defa olağan alkolden ayırt edilemiyor. Alındıktan daha sonra fark edildiği için, mümkünse şişenin insanın gözünün önünde açılması, bandrolünün denetim edilmesi, bunlar sağlam olabilecek uygulamalar.”

“Mümkünse alkol tüketmemek, tüketiyorsak da bu özelliklerine dikkat etmek lazım”

Mümkünse alkol tüketilmemesini öneren Varol kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Tüketiyorsak da bu özelliklerine dikkat etmek lazım. Metil alkolün her dozu toksik. Natürel tüketilen alkol ölçüsü arttıkça tesirleri hayli daha ölümcül oluyor ancak ‘oldukca az tükettim bana ziyanı yok’ niyeti yanlış. Ölmeyebiliriz ancak kör olabiliriz. O yüzden bu mevzuya dikkat etmeliyiz. Ölçüsünden bağımsız düşünmek lazım.”

Prof. Dr. Varol, alkollüyken araç kullanılmaması ihtarında da bulundu.