Muharrem İnce’den Davutoğlu’na ziyaret

Seren

Global Mod
Global Mod
Gelecek Partisi Genel Merkezi’ndeki görüşmenin akabinde iki başkan ortak basın toplantısı düzenlendi. Davutoğlu, iktisat, seçim süreci, dış siyaset, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik için müracaatları başta olmak üzere bir epey alana ait görüşlerini lisana getirdi.

Muharrem İnce’nin parti görüşlerini içeren “Tarımsal Üretim Su ve Besin Güvenliği Raporu”nu dikkatlice inceleyeceklerini belirten Davutoğlu, parti olarak kendilerinin yaptıkları çalışmaları da paylaşacaklarını belirtti.

Davutoğlu, siyasi partiler içindeki görüş alışverişinin derinleşmesi gerektiğini tabir ederek kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Bu bağlamda ben de Genel Başkan’a altı siyasi partinin işbirliği konusunda perspektifimizi aktardım. Önümüzdeki devirde Türkiye’de seçime giderken seçim güvenliğini sağlayan ve objektif bir seçim ortamını garanti edecek bir devrin yaşanması konusunda da her partiyle iş birliği yapmaya hazır olduğumuzu tabir ettim. Kendileri de bu bağlamda özgürlükçü demokrasi çizgisini benimseyen herkesle ortak bir yerde görüşülebileceği konusunu da teyit ettiler.”

“Bütün siyasi partilerle görüşerek anlatmak istiyorum”

Muharrem İnce de ekonomik tabloya ait tenkitlerini lisana getirerek “Dilimle karpuz, avuçla erik, bardakla süt periyoduna geldik.” tabirini kullandı. Enflasyon sayılarına değinen İnce, çiftçinin bu maliyetlerle üretemeyeceğini, tüketicinin de tüketemeyeceğini söylemiş oldu.

18 siyasi partinin genel liderine mektup yazdığını ve hazırladıkları “Tarımsal Üretim Su ve Besin Güvenliği Raporu” sunmak istediklerini belirten İnce, “Biz 100 husus üzerinden tarımı, suyu, eti, sütü, yumurtayı, peyniri, ahırı, merayı, serayı, bu hususta bildiklerimizi, düşündüklerimizi içeren raporumuzu Gelecek Partisi Genel Lideri Davutoğlu’na sunduk. Kim randevu verirse, hiç kimseyi ayırt etmeden bütün siyasi partilerle görüşerek bunu anlatmak istiyorum.” dedi.

İnce, dış siyasete ait de değerlendirmelerde bulundu.

Muharrem İnce, bir gazetecinin, “Tarım raporu tüm partilerin önderlerine anlatacağınızı bahsetmiştiniz. MHP ile telefon görüşmeniz olmuştu, bir tarih belirlendi mi?” sorusu üzerine “Sayın Bahçeli ile telefonda görüştüm, ‘bu biçimde bir çalışmadan mutlu olduğunu ve bayramdan daha sonra dinlemek isteyeceğini söylemiş oldu ve bir ortaya gelelim’ dedi, fakat çabucak hemen kendisinden bir geri dönüş olmadı, telefon görüşmesi doğrudur. Randevu verdiği anda da gideceğim.” diye konuştu.

Bir diğer gazetecinin “Atatürk Havalimanı’nın yıkımına başlandı. Bu yıkımı nasıl okumak gerekir?” sorusu üzerine de İnce, “Şuna itirazım yok, millet bahçesi yapacaksan yap, pisti niçin bozuyorsun? Takıldığımız burası. Yoksa orayı milletin kullanacağı bir yeşil alan yapacaksan yap, hiç bir itirazım yok.” tabirini kullandı.

Birebir soru için Davutoğlu da “Mesele bir Atatürk Havalimanı değil, aslında bir zihniyet sorunu bu. Bizim parti olarak da görüşümüz, orası asla ve asla rezidans ve öbür yapılara açılmamalıdır ve bunun takipçisi olacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Basın açıklamasının sonunda Davutoğlu, Memleket Partisinin kuruluşunun 1. yıl dönümü ötürüsıyla yaş pasta kesti. Pastanın mumunu Muharrem İnce üfledi ve Davutoğlu da iştirakçilere ve basın mensuplarına pasta ikram etti.