Ölmeden kısa süre önce: Anne köpek yavrusunu veterinere götürüp hayatını kurtardı

Piper

New member
Güvenlik kamerasından alınan Haber
Anne köpek bilincini kaybetmiş yavru köpeği veterinere taşıyor

Mevcut bağlantıyı kopyala

Son anda anne köpek, ağır hasta yavrusunu veterinere götürerek hayatını kurtarır. Daha önce orada başka bir yavruyu kurtarmıştı.

Bir başıboş annelik içgüdüsünü gösterir. Yavrusunun yakında ölebileceğini hisseden köpek, onu İstanbul'daki bir veteriner kliniğinin girişinin önüne bırakıyor. Burada zaten yardım aldı ve neyse ki kurtarıcıları da unutmadı.

Veteriner Baturalp Doğan, “Yavru köpek zaten buz gibiydi” diye anımsıyor. Bilinci kapalıydı ve hipotermikti. İlk başta klinikteki personel onun hâlâ hayatta olup olmadığından bile emin değildi. Doğan, “Kalbi o kadar yavaş atıyordu ki steteskopla duyulamıyordu” diyor. Görünüşe göre sokak köpeği yavru kedisini son anda muayenehanesine getirmiş. Birisi kapıyı gerçekten açana kadar orada kalır.

İstanbul: Köpek yavrularını veterinere teslim ediyor

Olay 13 Ocak'ta meydana geldi. Köpeğin Habersu artık viral oluyor. Veteriner köpeğe hemen birkaç ilaç verip onu yavaşça saç kurutma makinesiyle ısıtırken, diğer şeylerin yanı sıra köpeğin annesi bebeğini bir an bile gözünün önünden ayırmıyor. Ve nedenini biliyor: Hayvan, altı üyeli yavrularından dört yavruyu zaten kaybetti.

14 Ocak 2025 09:59

Bir profesyonelden ipuçları

Köpek eğitmeni Martin Rütter: Bunlar en büyük üç eğitim hatasıdır

Görünüşe göre başıboş o kadar zayıflamış ki sütü, çöpünde kalan beş yavruyu beslemeye yetmiyor. Veteriner Doğan, yardımcıların birkaç gün önce kliniğin yakınında yavru hayvanlardan birini bulduğunu ve hemen tedavi ettiğini söyledi. Görünüşe göre köpeğin annesi bunu fark etti ve başka bir bebeğin hayatını kurtardı.

Dört yavrusu için her türlü yardım çok geç kalırken, doktorlar iki yavru hayvanı kurtarmayı başardı. Doğan, “Şu anda durumları çok iyi, sağlık durumları iyi. Her geçen gün daha iyiye gidiyorlar” diyor. Sokak köpeğiyle artık muayenehanesinde de ilgileniliyor. O zaman üçümüz için de birlikte evlerinde ve güvende olacakları güzel bir aile bulunmalı.

Şeffaflık notu: Yıldızın sahibi Sağdan sola Almanya.

Sağdan sola

sbl