Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafınca işçi alımına ait bir ilan yayınlandı. Yayınlanan ilana bakılırsa ÖSYM Bilgi Güvenliği ve İdaresi Daire Başkanlığı bünyesine 2020 yılında yapılan Kamu İşçi Seçme İmtihanında (KPSS) KPSSP3 puanının %70 (yüzde yetmiş)’i ile yabancı lisan puanının %30 (yüzde otuz)’unun toplamı temel alınarak yapılacak sıralamaya nazaran en yüksek puanlıdan başlanarak kontratlı bilişim işçisi durumunun 10 (on) katı aday içinden, ÖSYM tarafınca gerçekleştirilecek kelamlı imtihan kararında oluşacak muvaffakiyet sırasına göre 4 Kontratlı Bilişim İşçisi alınacaktır.
BAŞVURU GENEL ŞARTLARI
Aylık brüt kontrat fiyat tavanı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B unsuruna bakılırsa istihdam edilenler için 06/06/1978 tarihindeki ve 7/15754 sayılı Bakanlar Heyeti sonucunın 3 üncü hususunda tespit edilen mukavele fiyatı tavanı olan (Temmuz-Aralık 2022) tarihleri ortası belirlenen brüt fiyat 16.277,45.- TL)’nin aşağıda belirtilen cetvelde kümeler dahilinde belirlenen katları ile çarpımı kararı bulunacak meblağ olacaktır. Lakin Kurum, tavan fiyatının altında kontrat düzenlemeye ve ödeme yapmaya yetkilidir.
BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?
Adayların imtihana katılabilmesi için İmtihan Müracaat Formunu bilgisayar ortamında eksiksiz olarak doldurup fotoğraf yapıştırdıktan daha sonra, formun çıktısını imzalamak suretiyle üstte belirtilen dokümanlarla bir arada 29.08.2022 – 12.09.2022 tarihleri içinde ÖSYM Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA adresine şahsen yahut son müracaat tarihinde ÖSYM Başkanlığına ulaşacak biçimde posta ile yapılması gerekmektedir.
Son müracaat tarihi 12.09.2022 saat 17.00’dır.
Postadaki gecikmeler yahut başka sebeplerle bu tarihten daha sonra başvuranlar ile eksik doküman ibraz edenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Adaylar tüm imtihan duyurularını http://www.osym.gov.tr adresinden izleyeceklerdir. Ayrıyeten bildirim yapılmayacaktır
İLANIN TAMAMI
BAŞVURU GENEL ŞARTLARI
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci unsurunda yazılı genel şartları taşımak,
Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği kısımlarından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt haricindeki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
(b) bendinde belirtilenler haricinde kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik kısımlarından, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren kısımları ile istatistik, matematik ve fizik kısımlarından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt haricindeki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, (Bu hususta belirtilen yükseköğretim mezunları aylık brüt kontrat fiyat tavanının 2 katı ödenecek konumlar için müracaat yapabilirler.)
Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin idaresi konusunda yahut büyük ölçekli ağ sistemlerinin suramı ve idaresi konusunda fiyat tavanı iki katını geçemeyecekler için en az 3, başkaları için en az 5 yıllık mesleksel deneyime sahip bulunmak, (Mesleki deneyimin bilişim işçisi olarak geçtiğinin belgelendirilmesi gerekmektedir. Müddetlerin hesabında lisans mezuniyeti daha sonrasındaki hizmetler dikkate alınacaktır), (Mesleki deneyimin belirlenmesinde; bilişim çalışanı olarak 657 sayılı Kanuna tabi takımlı yahut birebir Kanunun 4’üncü unsurunun (B) bendi ya da 399 sayılı Kanun Kararında Kararnameye tabi kontratlı statüdeki hizmetler ile özel kesimde toplumsal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle emekçi statüsünde bilişim çalışanı olarak geçtiği belgelenen hizmet müddetleri dikkate alınır.)
Bilgisayar etraf ünitelerinin donanımı ve kurulan ağ idaresi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla şimdiki programlama lisanlarından en az ikisini bildiğini belgelemek,
Belge olarak öğrenilen programlama lisanlarının açıklandıği onaylı lisans yahut lisansüstü transkript evrakı yahut mezun olunan kısımdan alınan eğitimi yapılan programlama lisanlarını belirten onaylı yazı, çalışılan yerden alınan ve kullanılan programlama lisanlarını gösteren onaylı yazı yahut eğitim kurumlarından alınan kurs iştirak sertifikaları üzere evraklar kabul edilir,
İyi derecede yazılı / kelamlı İngilizce bilmek,
“Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi Süreç Ünitelerinde Kontratlı Bilişim Çalışanı İstihdamına Ait Temel ve Tarzlar Hakkında Yönetmelik” te belirtilen özlük hakları ve öbür kuralları kabul etmek,
Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş yahut askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş yahut muaf olmak,
Mevcut projelere/yazılımlara süratli adapte olmak ve geliştirmek, kuvvetli bağlantı ve sorun çözme yeteneklerine sahip olmak,
Yoğun iş ortamında, küme ortasında çalışma ve paylaşım fikrini benimsemek,
Yaratıcı ve yenilikçi yaklaşımlara yönelebilmek ve öğrenmeye açık olmak, 2
Analitik düşünme yeteneğine sahip olmak.
Aylık brüt kontrat fiyat tavanı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B unsuruna bakılırsa istihdam edilenler için 06/06/1978 tarihindeki ve 7/15754 sayılı Bakanlar Heyeti sonucunın 3 üncü hususunda tespit edilen mukavele fiyatı tavanı olan (Temmuz-Aralık 2022) tarihleri ortası belirlenen brüt fiyat 16.277,45.- TL)’nin aşağıda belirtilen cetvelde kümeler dahilinde belirlenen katları ile çarpımı kararı bulunacak meblağ olacaktır. Lakin Kurum, tavan fiyatının altında kontrat düzenlemeye ve ödeme yapmaya yetkilidir.
BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?
Adayların imtihana katılabilmesi için İmtihan Müracaat Formunu bilgisayar ortamında eksiksiz olarak doldurup fotoğraf yapıştırdıktan daha sonra, formun çıktısını imzalamak suretiyle üstte belirtilen dokümanlarla bir arada 29.08.2022 – 12.09.2022 tarihleri içinde ÖSYM Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA adresine şahsen yahut son müracaat tarihinde ÖSYM Başkanlığına ulaşacak biçimde posta ile yapılması gerekmektedir.
Son müracaat tarihi 12.09.2022 saat 17.00’dır.
Postadaki gecikmeler yahut başka sebeplerle bu tarihten daha sonra başvuranlar ile eksik doküman ibraz edenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Adaylar tüm imtihan duyurularını http://www.osym.gov.tr adresinden izleyeceklerdir. Ayrıyeten bildirim yapılmayacaktır
İLANIN TAMAMI