Osman Özköylü: Mustafa Denizli’nin açıklamaları kırıcıydı

Piper

New member
TFF 2.Lig Beyaz kümenin şampiyon ekibi Pendikspor’un teknik yöneticisi Osman Özköylü, İstanbul temsilcisini tarihinde birinci sefer TFF. 1. Lig’e yükselterek ismini kırmızı-beyazlı kulübün tarihine altın harflerle yazdırmayı başardı.

Futbolculuk periyodunda 1995-1996 dönemindeki efsane Trabzonspor kadrosunun sembol oyuncularından biri olmayı başaran Özköylü, hem de EURO 2000 takımında yer alan tek Trabzonsporlu futbolcu olarak gönül verdiği bordo-mavili kulübün tarihine de ismini yazdırmayı başarmıştı.

Geçen dönem evvel Hekimoğlu Trabzon, ondan sonrasında ise Altay Spor Kulübü’nde misyon alan deneyimli teknik adam, her iki gruptan ayrılış sürecine açıklık getirdi.

Hekimoğlu Trabzon’dan ayrılırken peşinatının yarısını geri ösöylemiş olduğini belirten Özköylü ‘’Hekimoğlu Trabzon benim isteyerek geldiğim, severek çalıştığım, üzülerek ayrılmak zorunda kaldığım bir kulüp almış olduğum peşinatın yarısını geri ödeyerek kulüpten ayrıldım. Altay’a gidişim asla ve asla para için olmadı. Kaldı ki Hekimoğlu Trabzon kulübünde daha fazla kontratım vardı’’ açıklamasında bulundu.

Özköylü, Altay Spor Kulübü eski teknik yöneticisi Mustafa Denizli’ye olan kırgınlığını ise ‘’Geçen sene yaşanan hadise, Mustafa Denizli’nin açıklamaları ve hareketleri son derece üzücü ve kırıcıydı. Bence, Mustafa Denizli üzere büyük bir ismin, ismine yakışır biçimde büyüklük göstermesi ve o şampiyonlukta hissesi olan herkese en azından bir teşekkür etmesi gerekirdi’’ sözleriyle lisana getirdi.

Trabzonspor’un efsane ismi, şampiyon Pendikspor’un şampiyon teknik yöneticisi Osman Özköylü ile futbolculuk hayatının birinci günlerinden, teknik yöneticilik hayatının birinci senelerına kadar uzanan uzun bir röportaj gerçekleştirdik. Kelamı daha fazla uzatmadan 50 yaşındaki teknik yöneticinin meslek planları, futbolculuk ve teknik yöneticilik ömründe yaşadıkları, pişmanlıkları, büyük memnunlukları, teknik yöneticilik deneyimleri ve daha birfazlaca hususa değindiği kısma geçelim…

FURKAN UZUN

AMAÇ LİGDE KALICI OLMAK

Pendikspor’u tarihinde birinci sefer TFF 1. Lig’e çıkarttınız. Gelecek yıl Pendikspor’la amaçlarınız neler?

Şampiyonluk hepimizi keyifli etti. Pendikspor tarihinde birinci sefer TFF. 1 Lig’de yer alacak. bu biçimde bir başarıda hisse sahibi olmak ve Pendikspor’un tarihine ismimizi yazdırmış olmak bizi ayrıyeten gururlandırdı. Planlarımız maksadına ulaştı. Dönem başı grubun başında olan Levent İhtilal ve takımından başarılı bir grup aldık ve kadrosu şampiyonluğa ulaştırdık. Onlara da teşekkür ediyorum. Tarihinde birinci kere 1. Lige çıkan bir grup olarak planlamaları yanlışsız ve radikal biçimde yapmamız gerekiyor. Hayalci olmamalıyız. Gayemiz yalnızca ligde kalmak değil. Mümkün olduğu kadar üst sıralarda yer alacak bir ekip oluşturmak istiyoruz. İzleyen her insanın keyif alacağı bir kadro oluşturmak istiyoruz. ‘Biz şampiyon olacağız, maksadımız Muhteşem Lig’ asla bu biçimde hayalperest niyetlerimiz yok. Emelimiz 1. Lig’de isminden kelam ettiren uygun bir ekip olmak.

Son haftalarda kendi meskeninizde meskeninde iki hezimet aldınız. Bu mağlubiyetleri rehavet yüzünden aldığınızı mı düşünüyorsunuz? Yanıtınız evet rehavet ise bunun önüne geçmek için neler yaptınız?

İç alanda oynadığımız maçlarda 4 mağlubiyet aldık. Bunun en büyük sebebi alanımıza gelen rakiplerin kapanan bir oyun stilini benimsemesi. Kapanan kadroları açmak kolay olmuyor. Kendi alanımızda şanssız hezimetler aldık. Biz futbolun doğrularını yapmaya çalışan bir ekip olarak her vakit kazanmak için oynadık. Kaybettiğimiz maçları kazanmış olsak 10 hafta evvelde şampiyonluğu garantileyebilirdik. Şampiyonluk yaşayan kadroların en büyük sorunu kendi alanında oynadığı maçlardır. Biz bakılırsave geldiğimizden beri deplasmanda hiç yenilmedik. Futbol oynamak üzerine şurası plan yapan gruplara karşı daha rahat oynuyoruz.

TRABZONSPOR LİGİ DOMİNE ETTİ

Trabzonspor’da son haftalarda misal bir müddetçten geçti. Bir antrenör bu tip durumlarda oyuncularını nasıl motive edebilir?

Trabzonspor topluluğunda beklenti hayli büyük. 30 yılı aşkın bir müddetnin açlığı var. Seyirci size gerilime sokabiliyor, oyuncu kümesi yanılgı yapabiliyor. Lakin bir biçimde oyuncu grubunuzla bu süreci atlatabiliyorsunuz. Biz atlattık, Trabzonspor’da bu süreci atlatacaktır. Bu dönem eksiksiz bir Trabzonspor izliyoruz. Ligi domine ettiler. Son haftalardaki puan kayıpları olmasa tahminen de şuan şampiyonluğu kutluyor olacaklardı. Bu başarıda emeği olan herkese teşekkür etmek gerekiyor. inşallah Trabzonspor en kısa mühlet içerisinde şampiyonluğu garantiler ve o özlediği şampiyonluk kupasını gurur ve memnunlukla kaldırır.

TANIDIĞIMIZ OYUNCULARI TRANSFER EDECEĞİZ

Gelecek dönem için kiralık ya da bonservisle takımınıza katmak maksadıyla Trabzonspor’dan özelikle takıp ettiğiniz genç oyuncular var mı?

Gelecek yılın planlamasını yavaş yavaş yapmaya başladık. Yerli-yabancı tanıdığımız oyuncuları takımımıza katmak istiyoruz. Tüm gruplardaki oyuncuları tarıyoruz. Tarihinde birinci kez 1. Ligde gayret edecek bir grup olarak transfer yaparken zorluklar yaşayabiliriz. Her oyuncu teklifimizi kabul etmeyebilir. Bu cins risklerle karşı karşıyayız. Fakat güzel bir ekip kuracağımızı düşünüyorum. Ayrıyeten idaremiz altyapıya yatırımlar yapıyor. Pendikspor’un altyapısı her vakit güzel oyuncular çıkarmıştır.

MUSTAFA DENİZLİ’NİN AÇIKLAMALARI KIRICIYDI

Geçen dönem Altay’ın Spor Toto Üstün Lig’e yükselmesinde büyük bir emeğiniz vardı. Sizin ayrılmanızla birlikte Mustafa Denizli, Altay’da bakılırsav aldı ve şampiyonluk kutlamalarında size ve sizdilk evvel Altay’da nazaranv almış olan Yücel İldiz’e teşekkür etmedi. Mustafa Denizli’ye kırgın mısınız?

Mustafa Denizli’nin hocalığa laf edemem. Türk futbolunun efsane ismi. Büyük grupları şampiyon yapan başarılı bir teknik yönetici. Fakat geçen sene yaşanan hadise, Mustafa Denizli’nin açıklamaları ve hareketleri son derece üzücü ve kırıcıydı. Bence, Mustafa Denizli üzere büyük bir ismin, ismine yakışır biçimde büyüklük göstermesi ve o şampiyonlukta hissesi olan herkese en azından bir teşekkür etmesi gerekirdi. Burada bence Altay lideri ve idaresi de büyük kusur yapmıştır. Altay üzere büyük bir toplulukta çalışmak, katkı vermek, taraftarlarından kıymet ve hürmet görmek bizim için büyük bir talih büyük bir onur ve ayrıcalıktır.

HEKİMOĞLU TRABZON’DAN AYRILIRKEN PEŞİNATIMIN YARISINI GERİ ÖDEDİM

Altay öncesinde Hekimoğlu Trabzon’dan ayrılmıştınız. Hekimoğlu Trabzon kulübünün internet sitesinden yapılan açıklamada hakkınızda ağır ithamlarda bulunulmuş, kulübü yarı yolda bıraktığınız tez edilmişti. Hekimoğlu Trabzon’dan ayrılış süreciniz ve bu savlar hakkında neler söylemek istersiniz?

Hekimoğlu Trabzon benim isteyerek geldiğim, severek çalıştığım, üzülerek ayrılmak zorunda kaldığım bir kulüp. Liderin “ben küçülmeye gidip genç oyuncularla devam edeceğim işine geliyorsa kal işine gelmiyorsa başının devasına bak” demesi beni hayal kırıklığına uğrattı. Gelirken konuştuklarımızın büsbütün aykırısı bir söylemdi bu. Her vakit maksada oynayan ekiplerde çalışmış şampiyonluklar kazanmış Play-offlar oynamış yarışmacı bir teknik adam olarak bu benim kabul edebileceğim bir durum değildi. Bunun karşılığı olarak almış olduğum peşinatın yarısını geri ödeyerek kulüpten ayrıldım. Altay’a gidişim asla ve asla para için olmadı. Kaldı ki Hekimoğlu Trabzon kulübünde daha fazla kontratım vardı. Ben her şeye karşın liderimiz Celil Hekimoğlu’na ve tüm yöneticilerimize hayli teşekkür etmek istiyorum. Ekibi dokuzuncu sırada alıp ikinci durumda bırakıp Muhteşem Lig ekibi Kayserispor’u kupadan eleyerek epey başarılı bir devir geçirdik. Daha büyük maksatlar planlıyorduk ancak nasip olmadı. Her vakit kalbimde ve dualarımda olacaklar. Play-off’da onlara muvaffakiyetler diliyorum.

ÖZKAN SÜMER TRABZONSPOR’DAN AYRILMAMIZI İSTEMİŞTİ

Trabzonspor’un formasını 9 yıl terlettiniz ve 2002 yılında Trabzonspor’dan ayrılarak Samsunspor’a transfer oldunuz. Trabzonspor’dan ayrılmak sizin bir tercihiniz miydi? Yoksa periyodun idaresi mi sizi buna itti?

İdarede bize bu biçimde bir talep geldi. Lider Özkan Sümer, Hami Mandıralı ve bana ”kendinize kulüp bulun” demişti. Hiç beklemediğimiz bir durumdu, bize de sürpriz olmuştu. Hami Mandıralı ve ben antrenörlük kursuna katılıyorduk. Bu kurslara katılmak için Lider Özkan Sümer’den müsaade almıştık. Grup o yıl epeyce makûs bir dönem geçirerek son haftalarda kümede kalmıştı ve emin olun Trabzonspor’un o dönem ligde kalmasında Hami Mandıralı ve benim epey büyük hissem vardı. Hami Mandıralı’yı anlatmaya gerek yok Trabzonspor’a fazlaca katkı sağladı. Biz o kurslara müsaade alarak katıldık. Haftanın 3 günü kurslara katılıp kalan günlerde Trabzonspor forması için gayret ettik. Fakat sonrasındasında bu olayı bizim önümüze ‘Takım sıkıntı periyottayken kursa katıldılar’ diyerek mazeret olarak gösterdiler ve kulüple ilişiğimizi kestiler. Çok üzülmüştüm. Hiç beklemediğimiz bir durumdu. Kulüpten gönderilmemizin tek sebebi antrenörlük kursuna katılmaktı.

TFF LİDERİ HALUK ULUSOY’UN RİCASIYLA KAYSERİSPOR’A İMZA ATTIM

Periyodunuzun en güzel savunma oyuncularından biri olarak gösteriliyorsunuz. Trabzonspor’daki günlerinizde Avrupa’dan teklif almış mıydınız?

Samsunspor’dan daha sonraki süreçte Hollanda ligi ekiplerinden NEC Nijmegen grubuyla görüşmüştük. Hatta imza atmak için Hollanda’ya gideceğim günlerde periyodun TFF Lideri Haluk Ulusoy beni aradı ve beni Kayseri kentine davet ederek Kayserispor’a imza atmamı rica etti. Haluk Ulusoy bizim için hayli bedelli olan bir büyüğümüz. Haluk Ulusoy o periyot bir kadro açılışları gerçekleştirmek için Kayseri’ye gelmişti. O bu biçimde bir talepte bulununca ben Kayserispor’a imza atmak zorunda kaldım ve bu biçimdece Avrupa defterim hiç başlamadan sona erdi. Haluk Ulusoy’un ricasını geri çeviremezdim. Hollanda’ya gitmediğim kimi vakit ‘keşke’ diyorum. Fakat Allah bu biçimde nasip etmiş. Güzeli bu biçimdeymiş.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Kayserispor forması altında Trabzonspor’a karşı oynadığınız müsabaka daha sonrasında ”benim futbolu bırakma vaktim gelmiş” biçiminde açıklama yaptığınız öne sürüldü. bu biçimde bir açıklama yapmış mıydınız?

hiç bir vakit bu biçimde bir açıklamam olmadı. Bu büsbütün uydurma bir haber. Ben Kayserispor’dan daha sonra 3 yıl daha futbol oynadım. Bunlar epeyce saçma telaffuzlar. Arka niyetli telaffuzlar. Bunları nasıl uyduruyorlar? Akıl dışı telaffuzlar. İnsan bunları kabul edemiyor. Ben bunu beni zedeleyici bir açıklama olarak görüyorum ve hakkımı helal etmiyorum.

DIŞARIDAN DA OLSA TRABZONSPOR’UN ŞAMPİYONLUĞUNU DOYA DOYA KUTLARIM

Trabzonspor bu dönem olağanüstü bir aksilik şayet olmazsa dönemi şampiyon olarak tamamlayacak. Kutlamalar için bilhassa bir davet bekliyor musunuz?

Ben Trabzonsporluyum. Trabzonspor’un bir üyesiyim. Trabzonspor’a küskünlüğüm asla olamaz ”niçin davet etmediniz?” diyemem. Trabzonspor’un sevinciyle seviniyorum. İdare bizi davet ederse uygun olursak onur duyarız. O büyük sevince katılmak isteriz. Trabzonspor’da 9 yıl geçirmiş bir beşerim. Trabzonlu olmayan futbolcular içinde Trabzonspor’da en uzun mühlet oynayan isimlerden biriyim. bu biçimde bir davet gelirse tabi keyifli olurum. Ancak bu biçimde bir davet gelmese de kimseye kırgınlığım olamaz. her insanın işi başından aşkın. Dışardan da olsa Trabzonspor’un şampiyonluğunu doya doya kutlarım.
Biz orada hangi ortamda, nasıl bir vasıfla bulunacağız bunlar kıymetli. Taraftarın içinde olur onlarla memnunluk yaşarız. Ancak farklı bir tertip olursa bu daha mı beğenilen olur? Bunu da düşünmek lazım ayrıyeten Trabzonspor’da oynamış yüzlerce futbolcu var. Hangi birisini davet etsinler? Bu yüzden kimse alınmamalı, gücenmemeli. Yıkılan Avni Aker Stadyumu’nun kapılarında ismi olan, Trabzonspor’un bir efsanesi olarak kabul edilen bir isim olarak tabi kutlamalara katılmak isterim. Şampiyonluk kutlamaları için bir davet alırsam ve programım müsait olursa inanın Trabzon’a uçakla değil koşa koşa giderim.

TRABZONSPOR BENİ YETERLİ Kİ FENERBAHÇE’YE SATMAMIŞ

Geçtiğimiz günlerde 1996’daki efsane ekibin futbolcuları ile bir ortaya geldiniz. Neler konuştunuz?

Bir ortaya geldiğimiz vakit eski günleri anıyoruz. Aktüel hususları masaya yatırıyoruz. Trabzonspor ve ülke futbolunun durumunu konuşuyoruz. 1996’daki o grubun değişik bir özelliği var. O ekipten herkes bir aile üzere. Ünal abi, Tolunay Kafkas, Orhan Kaynak, Hasan Özer, Hami abi… O ekibin kıymetli isimleri her vakit bir ortadayız. Eşlerimizde birebir samimiyete sahip. O ruh oburdu. Eminim ki bizim o dönemki beraberliğimiz ve samimiyetimiz üzere bir ortam kolay kolay oluşmaz. Hala o samimiyeti koruyoruz. Biz yıllardır birlikteiz. Düzgün günümüzde, makus günümüzde her vakit birlikteiz. Trabzonspor bu dostlukları yaratan bir marka olarak bizim için her şeyden daha bedelli.

İnsanların o takıma, o oyuncu kümesine olan bakış açısı apayrıydı. Bu bizim için büyük bir baht. Trabzonspor tarihinde bu biçimde bir grup içerisinde yer almak, topluluğun ve taraftarın sevgisini kazanmak bizi gururlandırıyor. O dönemki kadronun taraftara verdiği keyif ve güç epeyce farklıydı. Artık birçok futbolcu Trabzonspor’a transfer olurken maddiyata dayalı hesaplar yapıyor. Biz paradan daha epey Trabzonspor’u düşünen insanlardık. Para bizim için daima ikinci plandaydı. O periyot para hiç konuşulan bir nebze değildi. aslına bakarsan kulüp bize hakkımızı veriyordu. Fakat Trabzonspor pahaları ve kulübün forması bizim için hayli daha pahalıydı. Biz bunları önemsiyorduk.

Mustafa Denizli Fenerbahçe’nin başındayken Fenerbahçe beni Trabzonspor’dan istemişti. Ben daha sonradan öğrenmiştim. Bilgim yoktu. Kulüp bu teklifi direkt reddetmiş âlâ ki de reddetmiş. Ben Trabzonsporlu Osman’ım! Gittiğim her yerde beşerler beni Trabzonsporlu Osman olarak biliyor, ilgi gösteriyor. Bu benim için parayla ölçülemez. Çok şükür rabbim bana Trabzonsporlu Osman olmayı nasip etti. Trabzonspor’da oynamanın kıymetini bildiğimiz için Trabzonspor’da kaldık. Güzel ki de bu biçimde olmuş.

1996’daki Trabzonspor-Fenerbahçe müsabakası Trabzonspor açısından bir yıkımla sonuçlandı. O müsabakada sahadaydınız. Maçı tekrar izlediğiniz vakit “keşke Aykut Kocaman’ın golünde ayağımı uzatsaydım, topa müdahale etseydim” biçiminde kendi kendinize hiç düşündünüz mü?

Aykut Kocaman’ı o golde görmemiştim. Top paralel biçimde kalenin önünden geçer diye düşünmüştüm. Topa ayağımı uzatsam bu sefer topu kendi kaleme atma riskim vardı ve tüm ihale bana kalabilirdi. Ayağımı uzatmadım gol oldu bir daha ıstıraplar içerisine girdim. Orada durum o denli bir yerden doğup gol oldu ki hayli bahtsızdı.

1996’DA ŞENOL GÜNEŞ SAYESİNDE 82 PUAN TOPLADIK

1996’daki Fenerbahçe müsabakası öncesi, maç sırası ve daha sonrasında neler oldu. Ferdî olarak Futbol ömrünüzün değerli bir kırılma anı bu maç sanırım?

Çok rahat oynamamız gereken bir maçtı. Çok güzel oynuyorduk. Dönemin en uygun oyunlarından birini ortaya koymuştuk. İki kusur ile maçı kaybettik. Yaşananlar olayın gidişatını değiştirdi. Seyirci ateşlendi ve bizi de ateşledi güya bize birliktelik yetmiyormuş üzere atmosfer oluşturuldu. Biz o maçı sahiden kazanmak zorundaymışız üzere hissettik. Bu da bizi yanılgıya götürdü. Taraftarın ‘’yenelim, fark atalım, eze eze şampiyon olalım’’ niyeti tahminen de bize yanılgı yaptırdı. Bütün her şey aleyhimize gelişti. Fenerbahçe’de orada biraz mağduru oynadı. Maçı gerdiler, stadyumu gerdiler ve 3 puanı aldılar. Şampiyon oldukları için onlar doğruyu biz ise yanlışı yapmış olduk. Trabzonspor açısından en büyük kırılma maçıydı. Trabzonspor’un geleceğine sebep olan bir hezimetti. Büyük bir travma oldu. O seniçin daha sonra değerli oyuncular öbür gruplara transfer oldu ve kadro bir anda kimlik değiştirerek dağıldı. Transfer edilen oyuncular da Trabzonspor’un tartısını kaldıracak düzeyde değildi bu yüzden de daha sonraki yıllar başarısızlıkla geçti.

O mağlubiyet de asla Şenol Güneş’in bir kabahati yoktu. Tam aksine bize daima olarak sakin olmamız konusunda ikazlarda bulundu. Trabzonspor’un tarihini etkileyecek bir maça çıkıyorsunuz. Burada her türlü heyecan, gerilim ve gerginliğin olması fazlaca olağan zira nerden baksanız 20 bin insan o gün orada şampiyonluğu bekliyordu. Burada hocanın ‘sakin olun’ demesi kadar olağan bir durum yok. Şenol Güneş o gün yapması gereken her şeyi yaptı ki o grubun oraya kadar gelmesinde düzgün futbol oynayıp 82 puan almasında en büyük hisse Şenol Güneş ve grubuna ilişkin. Haksız tenkitlere uğradı.
Şenol Güneş o grubu o noktalara getirerek büyük bir muvaffakiyet elde etti. O takım ve Şenol Güneş, lig şampiyonluğu hariç tüm şampiyonlukları yaşadı. O ekip 34 maçta 82 puan topladı. Asıl düşünülmesi gereken o Trabzonspor kadrosu 20 bin taraftarın önünde Vanspor’a nasıl yenildi? İşte futbol bu. Her grup her grubu yenebiliyor. Bir yerde birtakım takılmalar yaşanacak. Keşke şampiyonluk apoletini takabilseydik. O periyot Hakem yanlışı ile kazandığımız ya da kaybettiğimiz maçlar olmuş olabilir. Lakin genel olarak o devir VAR’a gereksinimimiz yoktu. Çok düzgün bir kadromuz vardı. Alana çıkıp rakiplerimizi yenip geçiyorduk.

Fatih Tekke bir röportajında ‘’94-97 içinde Trabzonspor’da genç bir oyuncu olarak epey zorluk yasadım. Grubun deneyimli isimleri bize argo sözler kullanıyordu’’ demişti. Grupta nasıl bir hiyerarşi ve nizam vardı?

Ben 94 yılında 24 yaşındaydım. Ben de genç bir oyuncuydum. bu biçimde bir şeyi asla duymadım. Kadrodaki birçok kişi birbiriyle yaşıttı. Kırıcı, argo laflar hiç duymadım. Tahminen Fatih özel olarak bu biçimde bir olay hayatıştır onun için söylemiş olabilir.

AVNİ AKER’İ ÇOK ÖZLÜYORUM

Avni Aker’de 9 yılınız geçti ve artık o stadyum yok. Orayı özlüyor musunuz?

Avni Aker’e son olarak yıkılmadan hemilk evvel gitmiştim. Avni Aker’deki son Fenerbahçe derbisini stadyumdan takip etmiştim. Trabzon’da Avni Aker’in önünden her geçişimde iç geçiriyorum. Çok özlüyorum. ömrümüzün kıymetli bir periyodu orada geçti. Orada büyük gururlar, sevinçler yaşadık. Artık bile tüylerim diken diken oldu. Orayı unutmak mümkün değil. Avni Aker, Trabzonspor’un en büyük muvaffakiyetlerini kazandığı yerdi. Orası Trabzonspor’un ve Trabzon kentinin kalbiydi. Avni Aker’in öbür bir ruhu vardı. Tribünlerin stadyuma yakınlığı, rakip oyuncular üzerinde yarattığı tesir, bizim üzerimizde yarattığı tesir.. Oradaki o atmosfer fazlaca oburdu, oranın farklı bir ruhu vardı.

ŞENOL GÜNEŞ’E HAKSIZLIK YAPILDI

Son olarak Şenol Güneş’in Ulusal Takım’ dan ayrıldığı günlerde Şenol Güneş’ e takviye paylaşımında bulunmuştunuz. Bugün gelinen süreçte Ulusal Grup 2022 Dünya Kupası’na katılamadı. Sizce, Şenol Güneş ile devam edilebilseydi bu turnuvaya katılabilir miydik?

Şenol Güneş o periyot fazlaca yıpranmıştı. Basından ve halktan gelen yansılar kararında hocanın ve grubun gücü düşmüştü. Şenol Güneş’e hayli büyük haksızlık yapıldı. Bu insan bu ülkeye Dünya Kupası’nda büyük memnunluk yaşattı. Avrupa Şampiyonası’na katılmamızı sağladı. Fransa üzere bir devi alt ederek oraya ulaştı. Şenol Güneş yardımıyla Portekiz ile oynadığımız Play-off müsabakası oynadık.

Başlangıcı hatırlayın. Hollanda ve Norveç karşısında aldığımız galibiyetler fevkaladeydü. Ulusal Takım’ da yaşanan sorunlar yalnızca Şenol Güneş yüzünden değildi lakin niçinse Şenol Güneş İstanbul basını tarafınca sevilmedi, paha görmedi. Mecburen paha gördü. Tahminen Trabzonlu olduğu için bu biçimde bir halla karşılaştı. Toplulukların tesirleri kesinlikle var. Şenol Güneş farklı bir insandır. Büsbütün işine konsantre olan bir karakterdir. Medyayla, dışardaki beşerlerle pek fazla diyalog kurmadan işini yapan bir insan olmadığı için tahminen o sıcaklığı vermemiştir, beşerler da bu yüzden onu kabul etmemiş olabilir.