Savunma Sanayii Başkanlığı KPSS koşulsuz işçi alımı devam ediyor!

Musa

New member
Resmi Gazete’de yayımlanan ilana bakılırsa; Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesine KPSS kuralı olmadan işçi alımı yapılacak. İşçiler, ekseriyetle teknik branşlardan alınacak. İstihdam edilecek işçinin çoğunluğu Ankara’da, bir kısmı ise İstanbul (Tuzla vb.), Kocaeli (Gölcük) ve Yalova’da bakılırsav yapacak.

Sınav Müracaat Şartları

(1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci hususunun birinci fıkrasının (A) bendinde sayılan genel kaideleri taşımak,

(2) İngilizce alanında Yabancı Lisan Bilgisi Düzey Tespit İmtihanından (YDS/e-YDS) geçerliliği olan en az (B) düzey puana (en az 80 ve üzeri puan) yahut Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafınca lisan yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve milletlerarası geçerliliği bulunan öbür bir puana sahip olmak,

(3) İşbu ilan metninin “C. Müracaata Açık Pozisyonlar” başlığında yer alan müracaat kodlarının altında belirlenen,

a) Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin, müracaat kodu altında yer alan tahsil kısımlarından yahut bunlara denkliği Yükseköğretim Konseyi tarafınca onaylanmış yurt ortasındaki yahut yurt haricindeki yükseköğretim kurumlarının ilgili kısımlarından mezun olmak,

b) Özel bilgi ve ihtisas alanlarında en az beş yıl deneyim sahibi olmak,

c) Alım yapılacak konumun gerektirdiği özel bilgi, ihtisas alanı, iş deneyimi vb. konulara ait başka koşulları taşımak.

C. Müracaata Açık Durumlar Her müracaat kodu, farklı açık durumlar için oluşturulmuştur.

İstenen Belgeler

Adaylar müracaatları esnasında müracaat sistemine girmiş oldukları beyana bakılırsa pahalandırılacak olup, girilen ayrıntıların kusurlu olması, istenen evraklardan rastgele birinin eksik olması yahut aldatıcı beyanda bulunulması durumunda müracaat geçersiz sayılacaktır. İstenen evraklar aşağıda sıralanmaktadır:

a) Özgeçmiş,

b) Son 6 aya ilişkin vesikalık fotoğraf,

c) Diploma yahut mezuniyet evrakının yahut Yükseköğretim Heyeti tarafınca onaylanmış denklik dokümanının aslı yahut noter onaylı örneği yahut e-Devlet’ten alınmış barkodlu Yükseköğretim Mezun Evrakı,

d) Milletlerarası geçerliliği olup, lisan yeterliliği bakımından ÖSYM Yabancı Lisan İmtihanları Eşdeğerlik Tablosuna nazaran YDS/e-YDS imtihanlarına denkliği ÖSYM tarafınca kabul edilen puanla müracaatta bulunulması halinde ilgili sonuç dokümanı,

e) SGK Tescil ve Hizmet Dökümü/İşyeri Unvan Listesi Dokümanı (Tüm SGK Uzun Vade Hizmet Dökümü barkodlu ve içeriğinde İş Yeri Unvan Listesi bulunan)

Nasıl Müracaat Yapılır?

Adayların 12.09.2022 – 26.09.2022 tarihleri içinde Başkanlığın internet sitesindeki (www.ssb.gov.tr) imtihan müracaat ekranında tarifli olan ayrıntıları eksiksiz doldurmaları ve aşağıda belirtilen dokümanları son müracaat tarihi olan 26.09.2022, Pazartesi günü mesai bitimine kadar (saat 18:00’a kadar) sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Müracaatta istenen evraklar elektronik ortamda alınacaktır. Posta yahut başka formlarda yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

İLANIN TAMAMI