Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci unsuru uyarınca 30 Müfettiş Yardımcısı alımı yapacağını deklare etti. En az 80 KPSS puan kuralı arayan kurum, müracaat sürecini muvaffakiyet ile tamamlayan adayları yazılı imtihana davet edecek. Yayınlanan ilan ile müracaat süreci formuna ait merak edilen tüm ayrıntılar ile duyuruldu.
BAŞVURU TARİHİ VE ŞEKLİ
Sosyal Güvenlik Kurumu işçi alımı müracaatları 19 Şubat 2022 tarihinde başlayıp 30 Şubat 2022 tarihine kadar devam ediyor.
Adaylar e-Devlet kapısı üzerinde Toplumsal Güvenlik Kurumu/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım yahut Meslek Kapısı (isealimkariyerkapisi.cbiko.gttov.tr) adresi üzerinden müracaatlarını online olarak gerçekleştirecek.
BAŞVURU EKRANI
BAŞVURU KAİDELERİ NELER?
BAŞVURU TARİHİ VE ŞEKLİ
Sosyal Güvenlik Kurumu işçi alımı müracaatları 19 Şubat 2022 tarihinde başlayıp 30 Şubat 2022 tarihine kadar devam ediyor.
Adaylar e-Devlet kapısı üzerinde Toplumsal Güvenlik Kurumu/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım yahut Meslek Kapısı (isealimkariyerkapisi.cbiko.gttov.tr) adresi üzerinden müracaatlarını online olarak gerçekleştirecek.
BAŞVURU EKRANI
BAŞVURU KAİDELERİ NELER?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci hususunda yazılı nitelikleri taşımak
Sınavın yapıldığı 2023 yılının Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak,
En az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadî ve idarî bilimler, tıp, diş hekimliği, eczacılık fakültelerinden yahut toplumsal hizmetler, sıhhat yönetimi yahut sıhhat idaresi, matematik, istatistik, aktüerya, bankacılık, sigortacılık, işletme mühendisliği, sanayi mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği kısımlarından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt haricindeki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,
ÖSYM tarafınca 2021 ve 2022 yılında yapılan Kamu Çalışanı Seçme İmtihanında; KPSSP48 puan cinsinden seksen (80) ve üzerinde puan almak,
Yazılı imtihana müracaat eden (atama yapılacak takım sayısının en çok 5 katına kadar olan) adaylar içerisinde en yüksek puanlı 150 kişi içerisinde bulunmak (2021 ve 2022 KPSS’de bahsedilen puan tipi bir arada pahalandırılacak olup son sıradaki adaya eşit puan alan adayların tümü imtihana çağırılacaktır), kuralları aranır.
Adayların; müfettişlik karakter, çalışma anlayışı ve etik kurallarına haiz bulunması, sıhhat durumunun yurdun her yerinde nazaranv yapmaya ve her türlü iklim ve seyahat kaidelerinde seyahat etmeye elverişli olması gerekir.