Sıhhat Bakanlığı KPSS 70 puan ile Uzman Yardımcısı alımı yapıyor! Müracaatlar ne vakit bitecek?

Musa

New member
t, Türkiye Hudut ve Kıyılar Sıhhat Genel Müdürlüğü (İstanbul) hizmet ünitelerinde Genel Yönetim Hizmetleri Sınıfında boş bulunan takımlarda istihdam edilmek üzere 8 Sıhhat Uzman Yardımcısı alımı yapacağını deklare etti. Müracaat kuralları tarihine ait merak edilen tüm bilgileri açıklayan kurum en az 70 KPSS puan koşulu aradığını belirtti. Müracaat sürecine ait ayrıntılar ise haberimizde….

BAŞVURU TARİHİ VE ŞEKLİ

Sağlık Bakanlığı işçi alımı müracaatları 19 Aralık 2022 tarihinde başlayıp 28 Aralık 2022 tarihine kadar devam edecek.

Adaylar Meslek Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/) internet adresi üzerinden E- Devlet şifresi ile müracaatlarını gerçekleştirebilecek.

BAŞVURU EKRANI

GEREKLİ DOKÜMANLAR NELER?

a) Kelamlı imtihana katılacak adayların, https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden ulaşarak elektronik ortamda doldurduğu Sıhhat Uzman Yardımcılığı Müracaat Formunu ıslak imzalı ve fotoğraflı bir biçimde kelamlı imtihan günü yanlarında getirmeleri gerekmektedir (Başvuru sırasında sisteme son 6 ay ortasında, yüz büsbütün görünür biçimde ön cepheden çekilmiş ve adayın çarçabuk tanınmasına imkân verecek nitelikte vesikalık fotoğrafın yüklenmesi gerekmektedir).

b) Yurt haricindeki tahsil kurumlarından mezun olanlar için diploma denklik dokümanının aslı yahut Bakanlıkça onaylı örneği.

BAŞVURU KURALLARI NELER?

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci hususunda sayılan genel kaidelere sahip olmak,

b) En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin ekteki tabloda sıralanan kısımlarından yahut bunlara denkliği Yükseköğretim Konseyi tarafınca kabul edilen yurt ortasındaki yahut yurt haricindeki yükseköğretim kurumlarının birinden mezun olmak,

c) Adayların, ÖSYM tarafınca 2021 yahut 2022 yılında yapılan Kamu İşçi Seçme İmtihanında (KPSS) ekli tabloda (Ek-1) her bir küme için belirtilen puan çeşitlerinin rastgele birinden taban 70 (yetmiş) puan almış olması,

d) Yarış imtihanının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü prestijiyle 35 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1988 ve çabucak sonrasında doğmuş olanlar),

RESMİ İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ.