Trabzonspor şampiyon olamadığı için intihar etmişti: Şampiyonluğa kardeşim ismine hayli sevindim

Piper

New member
FURKAN UZUN

Spor Toto Üstün Lig ‘de 38 yıl ortadan daha sonra şampiyonluğa ulaşan Trabzonspor’da tarihi muvaffakiyete en epey sevinenlerden birisi de 5 Mayıs 1996 tarihinde bordo-mavililerin Avni Aker’de Fenerbahçe’ye 1-2 mağlup olarak şampiyonluğu kaybetmesiyle intihar eden Mehmet Dalman’ın ağabeyi Ahmet Dalman.

Mehmet Dalman, Trabzonspor’un 1995-1996 döneminde alanında Fenerbahçe ‘ye yenildiği maçın akabinde yenilgiye dayanamayarak intihar eden kardeşi Ahmet Dalman’ın mezarını ziyaret ederek kardeşine şampiyonluğun haberini verdi.

“ŞAMPİYONLUĞA KARDEŞİM İSMİNE ÇOK SEVİNDİM”

38 yıl daha sonra gelen şampiyonluğa kardeşi ismine hayli sevindiğini belirten Ahmet Dalman, “Trabzonspor’un şampiyonluğuna kardeşim Mehmet Dalman ismine fazlaca sevindim. Şampiyonluk hasretimiz bitmiş olduği için hayli sevinçliyiz. Kardeşim hayatta olsa ve o da bu şampiyonluğun sevincini yaşayabilseydi epeyce hoş olurdu.” dedi.

“İNTİHAR MEKTUBUNDA DÜNYAYA YİNE GELSEM TEKRAR TRABZONSPORLU OLURDUM DİYE YAZMIŞTI”

Fenerbahçe’nin galibiyetiyle sonuçlanan müsabaka daha sonrasında Mehmet Dalman’ın bir intihar mektubu yazarak hayatına son verdiğini kaydeden Ahmet Dalman şunları söylemiş oldu:

Kardeşim 5 Mayıs 1996’daki Trabzonspor-Fenerbahçe müsabakasından daha sonra bir mektubu bırakarak intihar etti. Kardeşim mektubunda “Ölümümden kimse sorumlu değildir. bir daha dünyaya gelsem bir daha Trabzonsporlu olurdum. Beni Trabzonspor bayrağına sarılı bir biçimde beni defnedin” diye yazmıştı.

“KARDEŞİME YENİ BİR MEZAR YAPILMASI İÇİN AHMET AĞAOĞLU İLE GÖRÜŞTÜK”

Trabzonspor Lideri Ahmet Ağaoğlu ile Mehmet Dalman’a yeni bir mezar yapmak için görüştüklerini belirten Ahmet Dalman, Trabzonspor idaresinin hali karşısında kırgınlık yaşadığını kaydederek şu tabirleri kullandı:

Yaklaşık 1 ay evvel kardeşim Mehmet Dalman’a yeni bir mezar yaptırmak için Trabzonspor Lideri Ahmet Ağaoğlu ile konuştuk. Mezar taşı beğendik. Ben yardım istediğimi, durumumun berbat olduğunu söylemiş oldum. Lakin idarenin bundan haberi var mı bilmiyorum. Beğendiğimiz mezar taşının fiyatı 37 bin 500 lira fiyatı olduğu için Trabzonspor idaresi buna sıcak bakmadı. Mezar taşını Trabzon’da 20 bin lira fiyata yaptırabileceklerini söylemiş olduler. bu biçimde bir polemik yaşadık.

MEHMET DALMAN BU KULÜP İÇİN CANINI VERDİ

Daha ucuza yaptırmak istiyorlar. Lakin anlamıyorum bu kadar paraları var ekonomik güçleri var. Daha âlâ daha hoş bir mezar yaptırmak gerekirken ucuza yaptırmak istiyorlar. Bu duruma mana veremiyorum.
Kırgınlığım yok. Fakat bu çocuk benim kardeşim. Mehmet Dalman bir taraftar olarak bu kulüp için canını verdi. Daha yakışır bir biçimde daha yeterli bir mezar yaptırmak gerekmez mi? Tabi insan biraz kırılıyor.”

“BAŞKAN AĞAOĞLU niye KONUŞMAK İSTEMEDİ BİLMİYORUM”

Mehmet Dalman’ın vefat yıldönümü niçiniyle bugün Trabzonspor Lideri Ahmet Ağaoğlu’nun mezarlığı ziyaret ettiğini açıklayan Ahmet Dalman, Lider Ağaoğlu ile konuşamadığını belirterek “Bugün kardeşim Mehmet Dalman’ın vefat yıldönümü olduğu için Trabzonspor Lideri Ahmet Ağaoğlu ve birlikteindeki grup mezarı ziyaret etti. Mezara Trabzonspor bayrağı serdiler ve çelenk bıraktılar. Fakat Lider Ağaoğlu hiç bir şey konuşmadı. “Şuan konuşmam uygun değil. çabucak sonrasında lig bittiği vakit konuşacağım” dedi. hiç bir şey konuşmadık.

Mezara yalnızca çelenk ve bayrak koydu. Giresun bakılırsale’den bir gazeteci de bizimle birliktedi. Ahmet Ağaoğlu ile konuşacaktım. Kendisine “Sizinle birlikte çarşıya kadar gelebilir miyim?” dedim. Ahmet Ağaoğlu bana “Arabada dört bireyiz. Öbür birisini alamayız” dedi. Liderin yanındaki bir isim bana lider Ağaoğlu’nun numarasını verdi ve “ondan sonrasında konuşursunuz” dedi. Lider Ağaoğlu niye konuşmak istemedi bilmiyorum.” dedi

“ŞAMPİYONLUK KUPASININ MEZARA GETİRİLMESİNİ İSTİYORUM. BUNU AHMET AĞAOĞLUNA’DA SÖYLEDİM”

Trabzonspor’un 38 yıl daha sonra elde ettiği Şampiyonluğun kupasını Mehmet Dalman’ın mezarına getirilmesini isteyen Ahmet Dalman, açıklamalarını şöyle noktaladı:

Şampiyonluk kupasının mezara getirilmesini istiyorum. Bunu Lider Ahmet Ahmet Ağaoğlu’na da söylemiş oldum. Lider bana bu mevzu hakkında bir karşılık vermedi. Şayet kupayı getirmezlerse basına duyuracağım ve her şeyi anlatacağım.”

OLAYIN GEÇMİŞİ

Trabzonspor’un 5 Mayıs 1996’da, Fenerbahçe’ye karşı 2-1 kaybettiği maçı izlemek üzere Giresun’un bakılırsale ilçesinden Trabzon’a giden Mehmet Dalman, yenilginin akabinde sonraki sabah kendisini meskeninin önündeki elma ağacına asarak intihar etmişti.