Trump, sohbet dökümü oynuyor Down-Journalist daha fazla içeriği ortaya çıkarmak istiyor

Piper

New member
ABD Savaş Planları
Trump, sohbet dökümü oynuyor Down-Journalist daha fazla içeriği ortaya çıkarmak istiyor

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Gazeteci Jeffrey Goldberg'in gizli bir hükümet sohbetine kazara davet edilmesi yüksek dalgaları yener. Ancak Goldberg, sohbetten daha fazla vahiy duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, bir grup sohbetindeki hassas askeri bilgilerle hükümetinin sert güvenlik dökümü için herhangi bir sorumluluk gösteriyor. “Ben dahil değildim,” dedi Salı akşamı (yerel saat) doğru istasyon haberlerine. Aynı zamanda, kabine üyelerinin sürece önceki açıklamalarından memnun kaldı. Duyduklarıyla rahat hissediyor.

Trump, ulusal güvenlik danışmanı Mike Waltz için çalışan bir çalışana daha düşük bir seviyede görevlendirdi. Trump'ın açıklamalarından önce, Waltz, “Atlantik” dergisi Jeffrey Goldberg'in genel yayın yönetmeni, Yemen'deki Huthi milislerine karşı ABD'li bir askeri darbe etrafında hassas iletişime erişmesini sağlamak için tam sorumluluk almıştı. Salı akşamı (yerel saat) News kanalı Fox News'e “Bir çalışan sorumlu değildi” dedi.

25 Mart 2025.20: 02

Savaş sohbeti

JD Vance Donald Trump'ın arkasına düşüyor – geleceğini riske atıyor

Yemen'de askeri eylem ve Avrupa için hor görme hakkında bilgi

Goldberg yanlışlıkla Messenger App Signal'da birkaç bakan ve kıdemli hükümet üyesinin grup sohbetine davet edildi ve Yemen Live'daki yaklaşan ABD askeri kampanyası için planları okuyabildi. Sohbette, “Atlantik” alıntılarda gösterildiği gibi, Avrupa için dikkate değer bir hor görüldü.

Örneğin, Başkan Yardımcısı JD Vance, “Sadece Avrupa'ya yardım etmekten nefret ediyorum.” Savunma Bakanı Pete Hegseth olması gereken başka bir katılımcı şöyle cevap veriyor: “Avrupa Schmarotzen'den önce iğrençinizi tamamlıyorum. Bu acıklı.” Trump ayrıca, Avrupa parazitinin basın tarihinde sorulduğunda değerlendirmeyi daha sonra paylaştı.

ABD Başkanı, grupta gazetecinin açıklanamayan nedenlerle aldığı yaklaşan askeri operasyon hakkında sohbet ettiğini, anladığı sürece hiçbir gizli bilgi alışverişi yapılmadığını söyledi. Ancak, sadece ne söylendiğini bildiğini vurguladı.

Waltz utançtan bahsediyor

Waltz, Fox News'e grubu kurduğunu söyledi. Bu utanç vericiydi. Ancak, gazetecinin gazetecinin sayısının cep telefonuna ve bu gruba nasıl geldiğini bilmiyordu. Belki de cep telefonundaki adres defterinde bir iletişim farklı bir sayı ile kaydedildi.

Waltz, “Atlantik” editörü Goldberg-A Trump Hater, Scum ve Loser'a asla vurmadı, onu aradığını ve ona asla kısa mesaj göndermediğini söyledi. Teknoloji girişimcisi olarak zengin olan Trump Sıralı Elon Musk ile koordineli olarak, en iyi teknisyenler şimdi konunun dibine ulaşacaklardı.

Güvenlik danışmanı ayrıca, Goldberg'in şimdiye kadar sadece alıntılarda yayınlanan sohbetlerin tüm seyrini yayınlamasını istemediğini açıkça belirtti.

26 Mart 2025.06: 24

Donald Trump'ın Güvenlik Danışmanı: Mike Waltz

Trump'ın Güvenlik Danışmanı

Köylü kurbanı olacak mı? Waltz sohbet skandalının sorumluluğunu üstleniyor

Trump Waltz'u koruma altına alıyor

Trump daha önce Beyaz Saray'da Waltz'u korumuştu ve şöyle dedi: “Çok iyi bir adam ve iyi bir iş yapmaya devam edecek.”

Yüksek dereceli hükümet üyelerinin ticari uygulama sinyali hakkında hassas bilgiler değiştirmesi öfkeyi tetikledi. Detayların orada yaklaşan bir askeri grev hakkında tartışılması ve bir gazetecinin gruba yanlışlıkla dahil edilmesi şaşkınlık sağlar. Yanlış adım yüksek dalgalara çarpıyor ve ABD'nin ötesinde manşetler yaptı. Birkaç Demokrat personel sonuçları gerektirir.

DPA

mth