Ünsal Ban bir daha gözaltına alındı

Seren

Global Mod
Global Mod
Eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, dün isimli denetim koşuluyla özgür bırakılmasının akabinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine bir daha gözaltına alındı.

“Hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte yardım etmek”, “özel hayata ait imgeleri ifşa etmek” ve “şahsi bilgileri hukuka ters elde etmek” suçlamalarından tutuklanma talebiyle dün nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Ban’ın isimli denetimle salıverilmesinin akabinde Başsavcılık harekete geçti.

Nöbetçi asliye ceza mahkemesine sunulan itiraz dilekçesinde, Ban hakkında 29 Ağustos’ta gözaltı sonucu verildiği lakin ikametgahında bulunmayan şüphelinin yurt dışına kaçmaya çalışırken Muğla’da yakalandığı açıklandı.

Ban’ın kaçma kuşkusunun sürdüğü, bu evrede isimli denetim kararlarının yetersiz kalacağı vurgulanan dilekçede, zanlının bir daha tutuklanması talep edildi.

İtirazı kıymetlendiren Ankara 1. Asliye Ceza Mahkemesinin sonucunda, Ban’ın daha evvel göçmen kaçakçılığı yaptığı nedeni öne sürülerek hakkında süreç yapılan Y.A. ile yakalandığına dikkati çekilerek, zanlının kaçma kuşkusunun sürdüğü kaydedildi. Bu niçinle isimli denetim kaidesinin bu evrede yetersiz kalacağı nedeni öne sürülerek Ban hakkında tutuklayama yönelik yakalama sonucu verildi.

Karar üzerine kolluk üniteleri, Ban’ı Ankara’da kaldığı otelin önünde gözaltına aldı.

Soruşturma süreci

Şüpheli Ban hakkında, boşanma basamağındaki eşine ilişkin şahsi dataları organize hata örgütü elebaşıyla paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları niçiniyle 29 Ağustos’ta gözaltı sonucu verildi.

Aynı gün yurt dışına kaçmaya çalıştığı sırada Muğla’nın Milas ilçesinde sürücüsü Ahmet K. ile yakalanan Ban, kara yoluyla Ankara’ya getirildi.

Ahmet K’nin Gölbaşı ilçesindeki konutuna arama yapmak için giden polis grupları, zanlının eşi Neslihan K. ve baldızı Zeynep Naz H’yi kimi evrak ve dijital gereci bahçede yakarken yakaladı.

Bu aksiyonları niçiniyle kelam konusu isimler de soruşturmaya dahil edildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüpheliler, dün isimli denetim kuralıyla özgür bırakılmıştı.