Yardımcılar Tayland ve Myanmar'daki depremlere yapılan mucize kurtarmalarından memnunlar

Piper

New member
Tayland ve Myanmar
Yardımcılar depremlere yapılan mucize kurtarmalarından memnunlar

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Güneydoğu Asya'daki yardımcılar hala başarılı. Kavurucu ısıya rağmen, daha fazla dökülmüş tasarruf etti. Hastanelerdeki durum dramatik olmaya devam ediyor.

Şiddetli depremden sonra, Myanmar'daki acil servislerin umudu, büyük Mandalay şehrinde hayatta kalanlar bulmak için kaybolur. Yaklaşık 40 derecelik beklenen sıcaklıklarla, Güneydoğu Asya ülkesinin merkezindeki 1,7 milyon kişiden oluşan şehirdeki kurtarma işçileri Pazartesi günü zor koşullar altında çalıştı. Isı, cesetlerin çürümesini hızlandırdı, bu da kimliği zorlaştırabilir.

Yüzlerce insan da Pazartesi günü gömülmelidir. Bu arada Müslümanlar, sabahları yıkılan bir caminin yakınında toplandılar, oruç festivali vesilesiyle Ramazan istedi.

31 Mart 2025.06: 29

deprem

Myanmar'da hamile kadın için dramatik kurtarma operasyonu başarısız

Depremlerden sonra: Myanmar'daki en yüksek acil durum seviyesi

İç Savaş Ülkesi Myanmar Cuma günü ciddi bir güç depremiyle vurulmuştu 7.7. En az 1.700 kişi öldü, komşu ülkede ölümler de vardı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Pazar akşamı yıkımın kapsamı nedeniyle Myanmar için en yüksek acil durum seviyesini dışladı. Seviye 3'ün böyle bir acil durumunda, BM yetkisi Cenevre'deki “büyük ila maksimum” yardım önlemlerini harekete geçirir.

Şimdiye kadar, DSÖ, Mandalay ve Naypyitaw'daki hastanelere üç ton tıbbi yardım malları gönderdi. WHO 3 kliniğine göre, Güç Depremi 7.7 22 hastaneye tamamen yok edildi ve hasar verdi. İktidardaki askeri cunta, 1700 Cuma günü depremden sonra 3400 yaralanma ve 300 kayıp insandan sonra konuşuyor.

Kim 8 milyon dolar yardım fon istiyor

DSÖ, İç Savaş ülkesindeki insani durumun son yıllarda kötüleştiğine dikkat çekti. Cuma günü depremden önce bile Myanmar'daki 12.9 milyon insan tıbbi yardım önlemlerine bağımlıydı.

DSÖ şimdi Geberlaster'dan hızlı bir şekilde 8 milyon dolar (7,4 milyon Euro) sağlamasını istiyor. Bu, önümüzdeki birkaç hafta içinde yaralıların tedavisini, hastalık patlamalarının ve temel tıbbi bakımın önlenmesini sağlamayı amaçlamaktadır.

DPA · AFP

mth