YÖK Lideri Özvar: Artık yüz yüze eğitime geçmenin vakti geldi

Seren

Global Mod
Global Mod
Yükseköğretim Konseyi (YÖK) Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, Kütahya Sıhhat Bilimleri Üniversitesini (KSBÜ) ziyaretinde yaptığı konuşmada, 2021-2022 akademik yılı sonuna yaklaşırken final imtihanlarının üniversitelerde büyük ölçüde başladığını, kimilerinde tamamlandığını ve bütünleme imtihanlarına geçildiğini söylemiş oldu.

Uzun sayılabilecek bir salgın periyodunun akabinde 2022-2023 akademik yılına başlanacağını belirten Özvar, şu biçimde devam etti:

“Sağlık şartlarında rastgele bir değişme şayet olmazsa inşallah eskisi üzere salgından ari, pandemiden bağımsız bir biçimde yeni bir periyoda, akademik yıl açılışına inşallah kavuşacağız. Akademik yıl başlamadan evvel gerek üniversiteler olarak gerek YÖK olarak bu hususta önlemler almaya başladık. YÖK olarak kıymetli rektörlerimizle yeni akademik yılda artık yüz yüze eğitime geçmenin vaktinin geldiğini tabir etmek, burada sizler vesilesiyle kamuoyuna duyurmak isterim. Önümüzdeki devirden itibaren inşallah yüz yüze eğitim öğretime başlayacağız. Hiç kuşku yok ki online yahut dijital eğitim, öğretim imkanlarından da istifade etmeye devam edeceğiz. Ama uzun bir ortadan daha sonra artık yükseköğretim kurumlarımızda üniversitelerimizde, kampüslerimizde, öğretim elemanlarımızla, hocalarımızla, öğrencilerin dershanede, derslikte bir ortaya gelmelerini, buluşmalarını önemsiyoruz.”

Özvar, öğrencilerin zihnen, toplumsal açıdan gelişebilmeleri, daha fazla bilgi sahibi olabilmeleri, mevcut marifetlerini artırabilmeleri ve yetkinlik kazanabilmeleri için yerleşke içi eğitime gecikmeden girmeleri gerektiğini vurguladı.

Kampüs içi eğitimin, dersliklerde yüz yüze tahsilin öğrencilerin her bakımdan gelişmesi, ülkeleri, aileleri, toplumları, kendileri için hayli değerli olduğunu söz eden Özvar, “Bu bakımdan yeni devirde kıymetli üniversite rektörlerimizden, yöneticilerimizden beklediğimiz konuların başında yüz yüze eğitim konusunda her türlü gerekli önlemleri bir an evvel almanız gelmektedir. İdare heyetleri, senatolar ile bu mevzuda periyot bitmeden gerekli çalışmaları bir an evvel başlatmalarımızı sizlerden istirham ediyoruz.” diye konuştu.

Prof. Dr. Özvar, ziyaretinin akabinde KSBÜ Doktor Sinan Konferans Salonu’nda düzenlenen 12. Memleketler arası Hisarlı Ahmet Sempozyumu’na katıldı.