YTB en az 50 KPSS puanı ile işçi alımı yapacağını ilan etti! Müracaat bilgileri neler?

Musa

New member
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B hususu ve 06.06.1978 tarihindeki ve 7/15754 sayılı Bakanlar Konseyi sonucu ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli İşçi Çalıştırılmasına Ait Esaslar” kapsamında Ofis İşçisi, Takviye İşçi, Boyacı ve Bilgisayar Teknikeri takımlarında işçi alımı yapacağını deklare etti. En az lise mezunu adaylar içinden istihdam sağlayacağını açıklayan kurum, müracaat kuralları ve tarihine ait merak edilen tüm bilgileri deklare etti. Ayrıyeten adaylardan 2022 yılında yapılan Kamu İşçi Seçme İmtihanı (B) Kümesinden lisans mezunları için KPSS P(3), ön lisans mezunları için KPSS P(93) ve ortaöğretim mezunları için KPSS P(94) puan tipinden en az 50 puan almış olma kaidesi aranıyor.

BAŞVURU TARİHİ VE ŞEKLİ

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı işçi alımı 5 Aralık 2022 tarihinde başlayıp 15 Aralık 2022 tarihine kadar devam edecek.

Adaylar Oğuzlar Mah. Mevlana Bulvarı No:145 Balgat/Çankaya/Ankara adresinde yer alan Başkanlığın ana hizmet binasına elden yahut posta yoluyla müracaat sürecini tamamlamaları gerekiyor.

GEREKLİ EVRAKLAR NELER?

1- Fotoğraflı “İş Talep Formu” (Başkanlığın internet sitesinden temin edilebilir).

2- Müracaat kaidelerine uygun KPSS puan dokümanının kopyası.

3- Diploma/Mezuniyet evrakının kopyası (E-Devletten alınabilir).

4- Nüfus kayıt örneği dokümanı (E-Devletten alınabilir).

5- Yerleşim yeri (ikametgâh) evrakı (E-Devletten alınabilir).

6- İsimli sicil evrakı (E-Devletten alınabilir).

7- Erkek adaylar için askerlik durum dokümanı (E-Devletten alınabilir).

8- Bu ilanın “B. ÖZEL ŞARTLAR” kısmında belirtilen dokümanlar.

BAŞVURU KOŞULLARI NELER?

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci unsurunun (A) bendinde belirtilen nitelikleri taşımak:

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) Kamu haklarından yoksun bulunmamak,
c) Türk Ceza Kanununun 53 üncü hususunda belirtilen mühletler geçmiş olsa bile; taammüden işlenen bir hatadan dolayı bir yıl yahut daha fazla mühletle mahpus cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı kabahatler, Anayasal tertibe ve bu nizamın işleyişine karşı kabahatler, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı berbata kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, kabahatten kaynaklanan malvarlığı bedellerini aklama yahut kaçakçılık cürümlerinden mahkûm olmamak,
ç) Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak yahut askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veyahut ertelenmiş yahut yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
d) 53 üncü husus kararları gizli kalmak kaydı ile bakılırsavini devamlı yapmasına mahzur olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

2- 01 Ocak 1987 ve daha sonrası doğumlu olmak.

3- Arşiv araştırması kararı olumlu olmak.

4- ÖSYM tarafınca 2022 yılında yapılan Kamu İşçi Seçme İmtihanı (B) Kümesinden lisans mezunları için KPSS P(3), ön lisans mezunları için KPSS P(93) ve ortaöğretim mezunları için KPSS P(94) puan tipinden en az 50 puan almış olmak kaydıyla müracaatta bulunanlardan, KPSS puan tipi ve tercih edilen durum unvanı temel alınmak suretiyle yapılacak olan puan sıralamasına nazaran ilan edilen konum sayısının 10 katı adayın içerisinde bulunmak.

5- Adaylar fakat bir konum unvana müracaat yapabilecektir. Birden çok konum unvanına yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

6- Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B kontratlı işçi konumlarında bakılırsav yapmakta iken, hizmet kontratı asıllarına ters hareket etmesi niçiniyle kontratı kurumlarınca feshedilenler ile kontrat devri içerisinde hizmet mukavelesini tek taraflı feshedenlerin, müracaat tarihi prestijiyle bir yıllık bekleme müddetini tamamlamış olmaları gerekmektedir. Lakin, Kontratlı İşçi Çalıştırılmasına Ait Esaslar’ın ek 1 inci unsurunun dördüncü fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerine göre mukavelesini tek taraflı feshedenler kelam konusu bir yıllık bekleme müddeti kuralına tabi değildir.

ÖZEL MÜRACAAT KURALLARI NELER?

B01 – Ofis İşçisi

– Yükseköğretim kurumlarının grafik tasarımı ön lisans kısmından mezun olmak.

B02 – Ofis Çalışanı

– Yükseköğretim kurumlarının gazetecilik, bağlantı bilimleri, bağlantı ve tasarımı, irtibat tasarımı ve medya, irtibat tasarımı ve idaresi, radyo-televizyon ve sinema, yeni medya ve irtibat lisans kısımlarının rastgele birinden mezun olmak.

B03 – Ofis İşçisi (Edirne)

– Yükseköğretim kurumlarının lisans kısımlarının rastgele birinden mezun olmak.

B04 – Ofis İşçisi (İstanbul)

– Yükseköğretim kurumlarının lisans kısımlarının rastgele birinden mezun olmak.

B05 – Ofis Çalışanı

– Yükseköğretim kurumlarının lisans kısımlarının rastgele birinden mezun olmak. – Lisans mezuniyetinden daha sonra, Başkanlığın çalışma alanlarında memleketler arası kuruluşlarca yahut kamu kurumlarınca fon sağlanan projeler kapsamında en az bir yıl çalışma deneyimine sahip olmak.

D01 – Takviye Çalışanı

– Mesleksel ve teknik ortaöğretim kurumlarının rastgele bir alanından mezun olmak.

D02 – Takviye Çalışanı (Boyacı)

– Ortaöğretim kurumlarının rastgele bir alanından mezun olmak.
– İŞKUR, Ulusal Eğitim Bakanlığı, Mesleksel Yeterlilik Kurumu yahut Üniversiteler tarafınca verilen İnşaat Boyacısı/Boyacı evrakına sahip olmak.

T01 – Tekniker (Bilgisayar Teknikeri)

– Yükseköğretim kurumlarının bilgisayar operatörlüğü, bilgisayar programcılığı, bilgisayar teknolojisi, bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri, bilgisayar teknolojisi ve programlama ön lisans kısımlarının rastgele birinden mezun olmak.

RESMİ İLAN METNİ