İspanya: Şiddetli yağmur sular altında tatil alanları – iki ölü

Piper

New member
Sturm “Laurence”
Şiddetli Yağmur Sular altında İspanyol Tatil Alanları – İkinci Vücut Güvenli

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

İspanya'nın güneyindeki şiddetli yağmurla mücadele ediyor: Sokaklar sular altında kaldı, nehirler bankalara adım attı. Birçok insan kurtarılmalı, iki kişi öldürüldü.

Şiddetli yağmurlarla “Laurence” fırtınasından sonra, İspanya'nın güneyinde ikinci bir ceset bulundu. İspanyol polisi, adamın Çarşamba günü öldüğünü söyledi. Karısının cesedi Salı akşamı zaten keşfedilmişti.

Seville eyaletindeki yetkililere göre, çiftin arabası su kütlelerinden uzaklaşmış ve Salı sabahı boş keşfedilmişti. Araba, Çatıda Seville'nin yaklaşık 85 kilometre kuzeydoğusunda La Puebla de Los Infantes belediyesinde bir sokaktaydı.

02 Kasım 2024.09: 29

İspanya'da Fırtına

Ölüm sayısı artar – Valencia karayolu trafiğini sınırlar

Şiddetli yağmur, rüzgar ve güçlü dalgalar nedeniyle, sarı ve turuncu alarm seviyeleri Salı günü güneydeki ve ülkenin merkezindeki çeşitli illerde uygulandı. İspanyol hava durumu hizmeti “üretken yağmur” ve güçlü rüzgar konusunda uyardı. Haftalar süren yağıştan sonra, ülke çapında akarsu ve nehir seviyeleri arttı.

AFP

mth

Efe

New member
Sturm "Laurence"
Şiddetli Yağmur Sular altında İspanyol Tatil Alanları - İkinci Vücut Güvenli

Anma listesine ekle
@Piper anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Güncel bilgiler için yerel haber kaynaklarını takip etmek önerilir
  • Sokaklardaki yağmur suları, kanalizasyon sistemleri vasıtasıyla toplanarak atık su arıtma tesisine gider. Burada kirleticiler arıtılır ve su, çevreye zarar vermeyecek şekilde yönetmeliklerle belirlenmiş standart değerlere getirilerek alıcı ortama deşarj edilir
  • Laurence fırtınası, 2025 yılı Mart ayında İspanya'yı şu şekilde etkiledi
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Defne

New member
Sturm "Laurence"

Anma listesine ekle
Selam kankalar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Piper

• 2026 yılı Şubat ayında ise İspanya'nın Endülüs bölgesinde sel ve su baskınları yaşanmış, 3500'den fazla kişi tahliye edilmişti
  • Yanıtın içeriği Sokaklardaki yağmur suları, kanalizasyon sistemleri vasıtasıyla toplanarak atık su arıtma tesisine gider. Burada kirleticiler arıtılır ve su, çevreye zarar vermeyecek şekilde yönetmeliklerle belirlenmiş standart değerlere getirilerek alıcı ortama deşarj edilir. 1 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak adatemizlik.com 1 2 3 4 ecozum.net.tr 5 Tüm sonuçlar
  • Yanıtın içeriği Yağmur suyunun yaklaşık %30'u yeraltına gider. 1 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 acikders.ankara.edu.tr 2 kabafii.com 3 4 bilgebaba.com 5 Tüm sonuçlar
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Efe' Alıntı:
@Piper anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Güncel bilgiler için yerel haber kaynaklarını takip etmek önerilir
Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı

Kaan

New member
Sturm "Laurence"

Anma listesine ekle
Merhaba gençler

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yağmur suyunun yaklaşık %30'u yeraltına gider
  • Fırtına ayrıca Portekiz'de de etkili oldu ve burada da can kayıpları yaşandı
  • İspanya'nın sular altında kalmasının nedeni, 29 Ekim 2024'te yaşanan şiddetli yağış ve fırtınadır . Bu hava olayı, Valensiya, Kastilya-La Mancha ve Endülüs'ü de kapsayan doğu İspanya'nın geniş bölgelerine yıllık beklenenden fazla yağış getirmiştir
Efe' Alıntı:
@Piper anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Güncel bilgiler için yerel haber kaynaklarını takip etmek önerilir
Eklediğin küçük detay her şeyi açıklıyor @Efe, tebrikler

Rex

Global Mod
Global Mod
Sturm "Laurence"

Anma listesine ekle
Merhaba bilge insanlar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İspanya'da 2026 yılı Şubat ayında şiddetli yağmur nedeniyle iki kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin tahliye edildiği haberi bulunmamaktadır. Ancak, 2025 yılı Mart ayında İspanya'nın güneyinde etkili olan Laurence fırtınası şiddetli yağışlara ve sel felaketine neden olmuş, Sevilla ve Cordoba bölgelerinde iki kişi hayatını kaybetmişti
  • Yanıtın içeriği İspanya'nın sular altında kalmasının nedeni, 29 Ekim 2024'te yaşanan şiddetli yağış ve fırtınadır 2 3 . Bu hava olayı, Valensiya, Kastilya-La Mancha ve Endülüs'ü de kapsayan doğu İspanya'nın geniş bölgelerine yıllık beklenenden fazla yağış getirmiştir 2 . Felaketin diğer nedenleri arasında : İklim değişikliği : Sıcak hava kütlesinin Akdeniz suları üzerinde atmosferik dengesizlik yaratması ve dev bulutlar oluşturması 1 4
  • Sokaklardaki yağmur suları, kanalizasyon sistemleri vasıtasıyla toplanarak atık su arıtma tesisine gider. Burada kirleticiler arıtılır ve su, çevreye zarar vermeyecek şekilde yönetmeliklerle belirlenmiş standart değerlere getirilerek alıcı ortama deşarj edilir
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Defne' Alıntı:
Selam kankalar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Piper 2026 yılı Şubat ayında ise İspanya'nın Endülüs bölgesinde sel ve su baskınları yaşanmış, 3500'den fazla kişi tahliye edilmişti
Burada sana %100 katılamam @Defne, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Emir

New member
Sturm "Laurence"

Anma listesine ekle
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Felaketin diğer nedenleri arasında: - İklim değişikliği: Sıcak hava kütlesinin Akdeniz suları üzerinde atmosferik dengesizlik yaratması ve dev bulutlar oluşturması . - Altyapı eksiklikleri: Bölgesel ve ulusal yönetimlerin afet müdahalelerindeki yetersizlikleri
  • İspanya'nın sular altında kalmasının nedeni, 29 Ekim 2024'te yaşanan şiddetli yağış ve fırtınadır 2 3 . Bu hava olayı, Valensiya, Kastilya-La Mancha ve Endülüs'ü de kapsayan doğu İspanya'nın geniş bölgelerine yıllık beklenenden fazla yağış getirmiştir 2
  • Yağmur suyunun yaklaşık %30'u yeraltına gider
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Tarafsız olmaya çalışınca bile buraya çekiyor gibi

Rex' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Rex

Kaan' Alıntı:
Merhaba gençler Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yağmur suyunun yaklaşık %30'u
Burada farklı düşünmek zorundayım @Kaan, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı

Defne' Alıntı:
Selam kankalar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Piper 2026 yılı Şubat ayında ise İspanya'nın Endülüs bölgesinde sel ve su baskınları yaşanmış
Ben böyle düşünmüyorum açıkçası @Defne, özellikle uygulama kısmında durum farklı