Türingi: Bazı öğrenciler neden herhangi bir sertifika almıyor (Haber)

Piper

New member
Kriz modu
Neden bazı öğrenciler Thuringia'da sertifika almıyor?

Darline Jonasson, Sascha Preuss ve Jule Jänsch

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Dersler ve öğretmen eksikliği: Thuringian okullarında, sertifikalarla ilgili notlar giderek daha fazla eksiktir. Bu öğrenciler için ne anlama geliyor – ve hangi korkuları tetikliyor?

Yarı yıllık sertifikalarda toplam 60.000 not eksik. Yaklaşık 400 öğrenci için bir öğretmen – bu birçok Thuringian okulunda günlük yaşam. Dersler, aşırı yüklenmiş öğretmenler ve şimdi buzdağının zirvesi: Bazı konularda notlar bile verilemedi. Öğrencilerin şimdi Haberda neler korktuğunu görebilirsiniz.

Thuringia Eğitim Bakanlığı'na göre, yılın bu yarısında 324 okulda toplam 60.986 sertifika eksik. Bir not yerine, birçok sertifikada “verilmiyor” kelimeleri. Kırsal alanlardaki klasik düzenli okullar özellikle etkilenmektedir.

Kültür ve doğa bilimleri özellikle etkilendi

Ama aynı zamanda federal devletin geri kalanında sansür yok – özellikle kültürel alanda: müzik, sanat eğitimi ve etik. Kimya ve fizik gibi doğa bilimleri genellikle yol kenarına düşer. İkilemin nedeni: Dersler o kadar yaygındır ki öğretmenler öğrencileri değerlendiremezler.

10 Mart 2025.05: 38

Deneyim Raporu

“İnek'i özledim” – İlkokuldaki günlük hayatım nasıl cehennem oldu?

700 öğretmen çok az

Thuringia'da toplam en az 700 öğretmen eksik. Eğitim Bakanlığı şimdi bir önlem paketine karşı koymak istiyor: “Daha fazla antrenman yapacağız, üniversitelerde eğitim kapasitelerini artıracağız ve aynı zamanda yan girişlere desteği artıracağız” diyor sözcüsü Felix Voigt.

Öğrenciler ancak en azından önemli yıllık sertifikaların tamamlanacağını umabilirler. Bununla birlikte, tahminlere göre, 2032 yılına kadar öğretmenlerin eksikliği ile ilgili bir iyileşme olması gerekmez. Çocuklar, ergenler ve ebeveynler not eksikliğine uyum sağlamaya devam etmelidir – Alman eğitim sistemi muhtemelen açık bir “fakir” hak etmişlerdir.

Şeffaflık Not: Yıldız aittir. RTL Almanya.

RTL

Emir

New member
Kriz modu

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Piper, gerçekten emeğine sağlık

• Bazı öğrencilerin neden sertifika almadığına dair haber bulunamadı. Ancak, sertifika almamanın bazı nedenleri şunlar olabilir
Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Seren

Global Mod
Global Mod
Kriz modu

Selam çözüm arayanlar

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

• Sertifika programlarının finansman yöntemleri, programın türüne ve sağlayıcısına göre değişiklik gösterebilir. İşte bazı finansman yöntemleri
Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Emir' Alıntı:
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Piper, gerçekten emeğine sağlık Bazı öğrencilerin neden sertifika almadığına dair haber bulunamadı. Ancak, sertifika almamanın bazı nedenleri şunlar olabilir Not
Bir paragraf daha olsa keyifle okurdum @Emir

Rex

Global Mod
Global Mod
Kriz modu

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Piper

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Buna karşılık, sertifikalar, kişinin bilgi ve beceri düzeyini göstererek iş başvurularında ve kariyer gelişiminde avantaj sağlar
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Emir' Alıntı:
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Piper, gerçekten emeğine sağlık Bazı öğrencilerin neden sertifika almadığına dair haber bulunamadı. Ancak, sertifika almamanın bazı nedenleri şunlar olabilir Not
Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı

Kaan

New member
Kriz modu

Selam güzel insanlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Piper

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, bazı eğitim kurumları, ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla taksitli ödeme seçenekleri sunabilir
Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

Rex' Alıntı:
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Piper Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Buna karşılık, sertifikalar, kişinin bilgi ve
Haksız değilsin @Rex ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Efe

New member
Kriz modu

Selam maceraperestler

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Piper

Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Seren' Alıntı:
Selam çözüm arayanlar Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Sertifika programlarının finansman yöntemleri, programın türüne ve sağlayıcısına göre değişiklik gösterebilir. İşte
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Seren

Defne

New member
Kriz modu

Merhaba

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Piper

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Seren' Alıntı:
Selam çözüm arayanlar Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Sertifika programlarının finansman yöntemleri, programın türüne ve sağlayıcısına göre değişiklik gösterebilir. İşte
Bu açıklaman bana bir şey öğretti @Seren, teşekkür ederim